11 Nisan 2008 Cuma

TAHİN HELVASI-FIRINDA



Balık yenir de üstüne tatlı yenmeden olur mu, olmaaaaz! En sevilen balık tatlısı da helvadır.
Bizim buralarda son zamanların gözdesi de fırında güveç kabında yapılan tahin tatlısı. Ben de yaptım!
TAHİN HELVASI-FIRINDA
250-300 gr. sade tahin helvası
1/2 limonun suyu
Tereyağı

Isıya dayanıklı 2 kişilik küçük kabın tabanını tereyağı ile bolca yağladım. Üzerinde tahin helvasını ezdim ve üzerine limon suyunu döktüm. Fırında 10-15 dakika 170 derecede üstü kızarıncaya kadar pişirdim.

Servisi kaşıkla yapılıyor, ve düzenli bir formda verilemiyor ama yiyen bayılıyor!
Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder