19 Nisan 2008 Cumartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ PRATİK BİR KEK'E NE DERSİNİZ? İŞTE KOKO



Arkadaşlar, blogumu bu sıralar yoğunluktan çok sık ziyaret edemedim. Benim adıma çok hızlı gelişmeler var.
Haberlerden biri şu ki ben bir operasyon geçirdim. Gözlerimin etrafında kızımın doğumundan sonra oluşan kandaki yağ oranının artmasına bağlı olarak çıkan ksantelezma denen yağ tabakaları vardı. Tamamen estetik amaçlı olarak onları aldırdım. Yani ilk yağ aldırma estetik operasyonumu geçirdim:) Bunla ilgili daha detaylı bilgileri sonra paylaşmak isterim, zira tüm gerginliğe ve heyecana rağmen çok matrak diyaloglar yaşadım.
İyi haber de şu ki, ben yıllar sonra iş hayatına geri dönüyorum. Pazartesi günü yeni şirketimde işe başlıyorum. Şirketin 2 günlük satış toplantısına katıldım. Anladım ki, iş hayatında bir değişiklik yok, ben de sanki hiç ara vermemiş gibiyim. Sanırım çabuk adapte olacağım. Tek zorluğu kızımla ilgili olan taraf olacak. Bakıcısına alıştı ama benden hiç bütün gün ayrı kalmadı. Bir de seyahatlerim olacak, o zaman babasıyla ikisi başbaşa bayağı zorlanacaklardır ama ikisi de alışacak.
Ben iş hayatını özleyeceğimi tahmin etmezdim ama çok ara verince ve eve uygun biri olmayınca gerçekten özleniyormuş. Sonra daha derin duygu ve düşünceleri paylaşmak üzere tarife geçiyorum.

KOKO
Hazır sade pastaban-hazır satılan 2'li alt üst keklerden yarısı,1 adedi
Üstü için gerekli malzemeler:
1 su bardağı hindistan cevizi
3/4 su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 çay bardağı mısır özü veya ayçiçek yağı

Kekin üstü için gerekli tüm malzemeyi çatalla karıştırın, kekin üzerine yayın. Ön ısıtılmış 175 derece fırında üstü hafif kızarana kadar pişirin.(üzeri hafif kızarınca fırından hemen alın biraz fazla tutarsanız üstü de hemen çok katı oluyor)
Afiyet olsun.

Not: Özellikle beylerin hindistan cevizli tatları çok sevdiğini düşünüyorum. Bu tarifi vermiş olduğum bir arkadaşım, 2 pasta tabanını da kullanarak 2 adet koko yapıyor, zira evde 2 erkek çocuk ve 1 bey var, ikisini de silip süpürüyorlarmış...

17 yorum:

  1. Selam Banumcummm,
    Çok sevindim senin adına. Yeni işin hayırlı olsun. Dilerim herşey istediğin gibi gelişir ve yolunda gider.

    Koko da çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık. Yıllar önce kayınvalidem vermişti bu tarifi bana. Yapmayalı çok olmuş. :)

    Öpüyorum kocaman.
    Kolay gelsin.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Bu arada operasyon için de çok geçmiş olsun canım.
    Dikkat et kendine...

    YanıtlaSil
  3. bende özledim çalışmayı,en güzeli çalışmak yorulmak ve dinlendiğini anlamak.Yeni işin hayırlı olsun bu arada ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Gecmis olsun canim. Is hayatinda yasadigin olumlu gelismeler icin de sevindim, basarilar diliyorum sana.
    Gelelim kokoya, o da cok harika bir tarif, ellerine saglik tatlim.Öpüyorumm, hoscakal.

    YanıtlaSil
  5. canımın içi banum,

    öncelikle çok çok geçmiş olsun. Anacım tüm operasyonlarımız estetik amaçlı olsun :) yeterki..

    Bu sırada yeni işinde başarılar diliyorum.. Herşey istediğin gibi olsun hayatım

    sıcacık sevgiler.
    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  6. BANUCUM
    öNCELİKLE GEÇMİŞ OLSUN,kokod anefis olmuş ellerne sağlık,İş hayatına dönmene çok sevindim.Hayırlı olsun. bende 11 aydır iş hayatından uzağım,darısı başıma inş.

    sevgiyle kal
    zaten yoğundun,bundan sonra dahada yoğun olursun
    unutma bizi:)

    YanıtlaSil
  7. Merhaba canım,
    Nereden başlasam?
    Önce kızımızın bayramı kutlu olsun. Nice yıllara.
    Yeni işin hayırlı olsun. Çok sevindim. başarılar.
    Geçmiş olsun ve aynı zamanda gözün aydın olsun. O yağlar sinir bir şey,kurtulmuşsun. Ne mutlu sana.
    Koko nefis. Bende yapıyorum. Hem kolay, hem de çabucak tüketiliyor.
    Ellerine sağlık.
    Banu'cuğum aralara bir de stop yazsam tam telgraf olacaktı.( Siz bilmezsiniz eskiden telgraflar aynen böyle olurdu.)
    Başarılar, sevgiler.
    guldenelkan.blogcu.com

    YanıtlaSil
  8. Canım öncelikle çok geçmiş olsun, estetik amaçlı olmasına sevindim, sağlık amaçlı hiçbirimiz bıçak altına yatmayalım inş. :(( canım benim yeni işin hayırlı olsun, senin adına çok sevindim... Umarım cumartesi günü gelebilirsin, sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  9. Banucum öncelikle geçmiş olsun, operasyonun büyüğü küçüğü olmaz..Geçmiş olsun...

    SOnra canım işin hayırlı olsun, Allah mukavvak etsin inşallah....
    Umarım kızın zorlanmaz sende ayrı kalınca...

    Kokoya gelince, ellerine sağlık canım benim...Geçen gün bende yapmıştım çok beğendik ama daha bloga koymak nasip olmadı..

    Canım sımsıcak yorumlarını özledim...
    Seni ve Berili öptüm...


    Sevgiler........

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar Banu
    uzun zaman oldu uğramayalı nasılsın canım bu arada çok geçmiş olsun estetikte olsa yinede bi operasyon geçirmişsin umarım şimdi kendini daha iyi hissetiyorsundur..
    koko da harika olmuş canım ellerine sağlık çok pratik nefis görünüyor ee ben bunu ofiste yaparım valla süper fikir ellerine sağlık canım...
    Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  11. hayırlı olsun canım, iş hayatına dönmene sevindim, gözlerinin de bir an önce istediğin gibi iyileşmesini dilerim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 22
    http://porselendemlik.blogcu.com , http://birdemliksohbet.blogspot.com ve http://selmahlc.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır.
    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler;

    SELAM SEVGİLİ ARKADAŞLARIM,
    28.04.2008--11.05.2008 Tarihleri arasında
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE (22) EV SAHİBELİĞİNİ;
    http://fatostuncay.blogcu.com
    (YANİ BEN) YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    TARİF DEFTERİMİZE VE ETKİNLİĞİMİZE, HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TATLAR KAZANDIRMAK İÇİN TARİFLERİNİZİ BEKLİYORUM.
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLADIĞINIZDA "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 22" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAYINIZ LÜTFEN.

    TARİFİNİZİN HAZIR OLDUĞUNA DAİR DUYURUNUZU, SAYFAMA YORUM BIRAKARAK BİLDİRMENİZİ RİCA EDİYORUM.BEN SİZİN SAYFANIZA GERİ DÖNÜP, TARİFİNİZİ KOPYALAYIP KENDİ SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM.

    ŞİMDİDEN TARİFLERİNİ YAYINMAMAMA İZİN VEREN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA, EMEKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.

    MÜJDEEEEEEEEE !!!!!
    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKOYOR.
    YAYINA HAZIRLAYANLAR:
    www.nasibim.blogcu.com
    www.birdemliksohbet.blogspot.com
    SORUMLU MÜDÜR:
    www.selmahlc.blogcu.com
    GRAFİK TASARIM DÜZENLEME:
    Melike Sahin

    Sizde; sunumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderbilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tekşey; adınızı, sitenizin adresini, dergide yer almasını istediğiniz tarifinizin adını ve link adresini yazarak göndermeniz yeterli olacaktır.
    Örn:
    İsim: Fatos Tuncay
    Site adı: http://fatostuncay.blogcu.com
    Tarifim: Damalı Kek
    Link: http://fatostuncay.blogcu.com/3971279/


    SELAM VE SEVGİLERİMLE;
    Fatos..:)
    http://fatostuncay.blogcu.com/

    YanıtlaSil
  13. hayırlı olsun canım.
    nefis görunuyor canım ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. geçmiş olsun....
    yeni işin hayırlı olsun....
    kokoyu deneyeceğim....
    ciğerciye yazın mutlaka gideceğim....
    sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. canım geçmis olsun.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  16. Uzun aradan sonra koko'yu 2 ayrı misafirime yaptım, bu keki herkes çok beğeniyor, hep tarifini alıyorlar inanın!

    YanıtlaSil
  17. tarifi verdiğim bir arkadaşım pandispanyasını kendi yapmış, böyle de olur!

    YanıtlaSil