13 Nisan 2008 Pazar

ISPANAKLI ÇÖREK


Sevgili misss Zerrin bu tarifi yayınladığında "hah tam benlik" demiştim. Sebze yemenin güzel bir yoluydu hem de yapması çok kolaydı! Ve yaptım. Çok da beğendim. Zerrin'e bu güzel çörek için teşekkürlerimi sunarken size de denemenizi tavsiye ederim.
Tarifi aynen yayınlıyorum:
ISPANAKLI ÇÖREK
Malzemeler:
3 yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı süt
125 gr. tereyağ veya margarin
1 çay kaşığı tuz (arzuya göre)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
1 demet ıspanak

Hazırlanışı:
1- Ispanakları bol su içinde yıkayın. İnce ince doğrayın.
2- Tereyağını eritin (5 dakika ılımasını bekleyin) Bir kabın içine yumurta, yağ ve sütü koyup çırpma teliyle karıştırın.
3- Sıvı malzemelerin içine un, kabartma tozunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Karıştırın. İnce ince doğramış olduğunuz ıspanakları ekleyin spatula yardımıyla yedirin. Ispanaklar çok fazla gibi gelebilir. Değil. Elinizle ya da spatulayla karıştırarak yedirebilirsiniz.
4- Kek kalıbınızın içini katı yağ ile iyice yağlayın. Hamuru içine koyun. Üstüne kaşar peyniri rendesini koyup önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişmesini sağlayın. Kürdan yöntemiyle pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Selam Şeker,
    Senin de, Zerrin'in de ellerinize sağlık.
    Bir ıspanak sever olarak eminim nefis olmuştur.
    Güzel mesajın için buradan da teşekkür etmek istedim.
    İyi ki varsın. İyi ki seni tanıdım.
    Varlığını hep yanımda hissettiriyorsun.
    Öptüm kocaman kocaman.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Banucum
    Ellerine sağlık
    ıspanak herşeye ayrı bir tat katıyor,

    Çok seviyorum yeşil yeşil
    bende böreğini yaptım ama aklımda değişik birşey denemek var:)
    çörekler nefiss görünüyor

    mutlu haftalar
    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  3. nasıl yenir nasıl yenirrrr ellerine sağlıkk

    YanıtlaSil
  4. of banu'cum bu ne güzel fotograf, o domatesler de bol tuzludur değil mi arkadaşım ...hmmmm:))eline sağlık

    YanıtlaSil