10 Nisan 2008 Perşembe

BAHARATLI BALIK



En sonunda balık sofrasının ana yemeği olan balığa sıra geldi. Daha önce blogcuda da yayınladığım tarifi aynen aktarıyorum.
Balığı sofraya oturduktan ve mezelerin tadılmasından yaklaşık 15-20 dakika sonra ikram etmek yerinde olacağından fırın-pişirme saatinizi ona göre ayarlamanız yerinde olacaktır.
Balık ikram ederken servis tabaklarının yanına kılçıkların konması için ayrı küçük tabaklar getirilmesi uygundur.
FIRINDA BAHARATLI BALIK:
İstediğiniz miktarda levrek- enine dilimlenmiş
(kişi sayısından az yapabilirsiniz, zira mezelerle doyulduğundan balığa az yer kalıyor)
Fırın kabına bol zeytinyağı döküyoruz, 3-4 diş dövülmüş sarımsak, kimyon, acı toz biber, kekik, nane, tuz, karabiber ilave ediyoruz. Balıkları kabın içinde bu karışıma bulayıp kabın içinde 4-5 saat marinatlanması için dinlendiriyoruz. Üzerine defne yaprağı ve arpacık soğan ekliyoruz. Önceden ısıttığımız fırınımızda 250 derecede yaklaşık 50-60 dakika pişiriyoruz. Ara sıra kontrol edelim yakmayalım balıkları!

Bu balık zaten yağlı pişirilmekte ve servis edilmekte bile olsa soframızda eşit miktarda limon suyu ve zeytinyağı karışımı bir sos bulundurulabilir ve ayrıca limon da bulundurulur.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder