21 Şubat 2008 Perşembe

KAHVALTIDA DEĞİŞİK BİR REÇEL SUNMAYA NE DERSİNİZ?C VİTAMİNLİ AYVA REÇELİ

Ben kahvaltı keyfine bayılırım. Bir kahvaltıdaki lezzet seçeneğinin fazlalığı da beni cezbeder. Ama olmazsa olmazların yanı sıra bir de pek aramadıklarım vardır. Bunlardan biri de reçeldir...Kahvaltıda reçel aramam ama olursa da affetmem, çok feci yerim. Özellikle çilek ve böğürtlen reçeli favorilerimdir. Ekmeğe tereyağı, üzerine kaymak üzerine de reçel sürersin..Ama sonra neden şişmanım diye ağlamak yok!!

Derya Baykal'ın programında bu reçeli görünce hemen anneme bunu yapmalıyız dedim. O da bu reçelin çok güzel olacağını söyleyince hemen yaptık. Gerçekten çok leziz oldu. İşte o tarif:


C VİTAMİNLİ AYVA REÇELİ

Malzemeler:
1 kg ayva(yaklaşık 3 büyük ayvaya denk geliyor)
1 kg toz şeker
1 greyfurt suyu
2 mandalina suyu
1 portakalın suyu
1 limonun suyu
6-7 adet karanfil

Yapılışı:
Ayvalar kabukları soyulup rendelenir.
Düdüklü tencerenin içine ayvalar konur. Üstüne şeker, meyvelerin suyu ve karanfiller ilave edilir. Düdüklünün kapağı kapatılır. Önce açık ateşte pişirilir, buharı çıkınca ateş kısılır ve 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir.

Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Bizim kahvaltı masasında da mutlaka bulunur reçel. Reçel tüketmimiz bir hayli fazla

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar degisik ve harika bir ayva receli olmus.Ayva recelini cok severim ama sana itiraf edeyim bunca denememe ragmen bir türlü yapmasini beceremedim.Annenin ve senin ellerinize saglik Banu'cum.

    YanıtlaSil