25 Şubat 2008 Pazartesi

PIRASA MÜCVERİ




Sebzeli tencere yemeklerinden pek hoşlanmadığımı biliyorsunuz. Ne yemesini ne de yapmasını seviyorum. Çok standart şeyler, yapılması hep aynı şeyler, içine kendinden pek birşey katamadığın şeyler benim yapmaktan hoşlanmadığım türden yemekler onlar. Ama ben napıp edip sebze yedim demeyi başarıyorum, öyle ya da böyle. Pırasayı da severek yemeyi başardım, mücverini yaparak:)))



PIRASA MÜCVERİ

3 adet pırasa

5 çorba kaşığı un

1 adet yumurta

4 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Tuz, karabiber


Kızartmak için sıvı yağ



Pırasaları temizleyip enine incecik doğrayın. Teflon tencereye alıp kısık ateşte kendi suyuyla pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Pırasaları soğumaya bırakın. Maydanozu incecik kıyın. Pırasalar soğuyunca yumurta, maydanoz, peynir, un, tuz ve karabiberi ekleyip bir çatalla karıştırın.


Sıvı yağı bir tencerede kızdırın. Mücver malzemesinden bir çorba kaşığı kadar alıp kızgın yağa dökün. Kaşıkla hafifçe bastırarak yassılaştırın. Pembeleşinceye kadar arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine alın. Tüm malzemeyi bu şekilde kızartın.


Mücverleri servis tabağına alıp sıcak servis yapın. Dilerseniz üzerine domates sosu döküp servis yapabilirsiniz.






Afiyet olsun.




12 yorum:

  1. Canımın içi Banu,

    tencere yemekleri sana kurban olsun.. :)))

    pırasa mücverin şahane olmuş. Bende eve gittiğimde ne yapsam pırasamı ıspanakmı diye düşünüyordum. sanırım pırasa mücver yapacağım.

    ellerine sağlık hayatım.

    sıcacık sevgiler en kocamanından

    www.misssgibi.com

    YanıtlaSil
  2. 18 yaşımda başladım pırasa yemeye o gün bügün de o kadar severek yiyorum ki inanamazsın...her hali gibi bu şekli de çok güzel olsa gerek, sevgiler bizden

    YanıtlaSil
  3. İlk yorum benden ohh şöyle ferah ferah yazayımm.Pırasayı çok severim ama mücverini denememiştim.Eminim değişik bir tattır.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. EEE Banu benden öyle destansı yorumlar istiyorsun kendin iki satır yazıp gidiyorsun.....
    Yemekde çok değişik olmuş,ellerine sağlık canım benim.
    Beroşu ve seni öptüm

    Sevgiler
    Nagehan

    YanıtlaSil
  5. günaydın banucum
    Ellerine sağlık mücverin harika görünüyor.

    Ayarıca diyet etkinliği için hazırlayacağın özel tarifleri merakla bekliyorum

    sayfanda banneri görünce çok mutlu oldum canım teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  6. canımmm pırasa mücver hefis olmuş...benimde yayınlamayı bekyleyen bir kabak mücverim varrrr

    öpüyorum seni...

    leziz

    YanıtlaSil
  7. mrb
    ellerinize sağlık..nefis görünüyor gerçekten...oktay ustada izlemiştim dün sosla fln canım çekmişti baya ..pırasa sevmeme rağmen çok fazla...

    YanıtlaSil
  8. Selam canım,
    Ellerine sağlık. Mücverin her türlüsünü çok severim. Ama pırasalı denemedim henüz. En kısa zamanda deneyeceğim.

    Sağlık problemlerinden bahsetmiştim. Koşturuyorum hala. :(
    Bir de bıraktığım, evden yürüttüğüm işimin, devirleri var.

    Bir de diyet yapmam lazım. :(((((
    Arkadaşların bloglarını ziyaret edince çok zorlanıyorum. Ne yapcam bilmemmmmm.

    Senin iş arama çalışmaları nasıl gidiyor?
    Öptüm canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Banuş ne matrak yorumdu o öyle valal diş acısıyla döktürdüm şeker. Sende çerçeve kenarlarını yazsana arada yemek dışında için açılır bak tek marifetin yemek sanmasınlar şeker :) Bu arada pırasa mücverini ilk kez duydum bravo. Ben mücveri fırında yağlı kağıtla yapıyorum dene sende bayılacaksın eminim sağlıklı hemde ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. Banuummm,
    Ellerine sağlık, kabak mücverine nispet yapmışsın pırasalarla vallahii. Bayıldım bu tarife, ellerine sağlık canım cinsim..
    Öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  11. kabağı çok yaparım,bazende yeşil soğanlı yaparım ama pırasayı denememiştim. prasayı çok severim denemem lazım ellerine sağlık.
    www.tees.blogcu.com

    YanıtlaSil
  12. kardeşimin son zamanlarda favorisi bu,arkadaşalrına reklamını yapıp duruyormuş, ona gene yapayım bu sıralar...

    YanıtlaSil