27 Ocak 2008 Pazar

TELAŞLI MEKSİKALI

Yıllar önce gazeteden kestiğim bir yemek tarifi vardı, adı bu idi..İçinde kırmızı meksika fasulyesi vardı. Et fajitas içi yarısını kullandığım kırmızı fasulyesinden kalanı değerlendirmek için ne yapsam diye düşünürken o tarif aklıma geldi.

Yapımı son derece basit ama kendisi bir o kadar lezzetli yemeğin tarifine gelirsek;



TELAŞLI MEKSİKALI
3-4 kişilik, pilav üstü servis için;
Malzemeler:
1/2 konserve kırmızı meksika fasulyesi
1 su bardağı kadar haşlanmış kuru börülce
1/2 su bardağı konserve mısır
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı sıcak su


Yapılışı:
Zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğan kavrulur. Üzerine börülce, kırmızı fasulye ve mısır ilave edilir. Üzerine küçük küp küp doğranmış domatesler eklenir. Domatesler soluncaya kadar azıcık kavrulan yemeğin üzerine sıcak su ilave edilir ve bir taşım kaynayınca ateşten alınır.
Sade pirinç pilavının üzerinde servis yapılır.


Afiyet olsun.

4 yorum:

  1. Aaaa, çok güzel bir yemek olmuş bu cinciğim..Ama adı niye telaşlı ?? Onu anlamadımküne :)))
    Ellerine sağlık,
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuşlar.Ellerine sağlık hemşerim:)Bu arada kelime doğrulamayı kaldırdım.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüoyr canım hemde cok pratik,ellerine saglik

    YanıtlaSil
  4. vallahi bu da nefis...unutmadan fajitayı hemen yaptım ufak değişikliklerle...eşim bayıldı...sevgiler

    YanıtlaSil