28 Ocak 2008 Pazartesi

SEBZELİ BUĞDAY

Kendime bakmaya karar verdim. Vücut şeklim çoktandır S.O.S. veriyor. Hani dergilerde vücut şeklinden bahsederler; armut tipi, üçgen, ters üçgen,vb..benimki literatürde olmayan bişeye dönüşüyor, yamuk mu desem, kesişmiş iki üçgen mi desem???yoksa literatürde olan obez vücut mu?yooooo...hayır..
İsyan bayrağıyla birlikte sabahları yürüyüşe çıkmaya başladım. Kulağımda sevdiğim müziklerin tınıları, rahat kıyafetler, hava güzel,,,,,özgürlük!
Kızım bakıcıya alıştı, kahvaltı yaparlarken ben de 1 saat yürüyorum.
Rutum boyunca manzaraları fotoğraflıyorum(tam teçhizatlı sporcu). Bu mevsimde heryer buz tutarken buraların bu güzel havasında müziğin ritmine ayak uydurarak yürümenin keyfini çıkartıyorum.
Tuhaf kol bacak hareketleri yaparak yürüyen birini görürseniz o benim; müziğe kendimi kaptırıp arada kaçamak dans figürleri yapmadan duramıyorum..Refleks şekercim:)
Mustafa Kemal Atatürk Sahil Bulvarı


Göztepe İskelesi-Göztepe Köprüsü
Bu yolda da yürünmez mi derseniz, evet çok keyifliydi. Ama spor maceram bakıcıyı işten çıkarınca bitiverdi..Güzel ve kısa sürdü...

SEBZELİ BUĞDAY

Bu tarifi Portakal Ağacı'nda görmüştüm. Daha önce de yapmış ve blogcuda yayınlamıştım ama buradan da sizlerle paylaşmak istedim.
Buğdayı iyice yıkadım, kara suyu çıkana kadar haşladım, sonra suyunu döküp yeni su koyup yumuşayıncaya kadar haşladım. 1 su bardağı kadarını ayırıp artanı daha sonra kullanmak üzere soğutup buzluğa kaldırdım.
SEBZELİ BUĞDAY
Malzemeler:
1 su bardağı buğday, haşlanmış
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığından biraz fazla domates salçası
1 adet soğan
1-2 patates
1-2 havuç
3-4 kereviz sapı
tavuk eti veya kuşbaşı et (ben bu sefer tavuk eti kullandım)
su veya et suyu
tuz, karabiber
Hazırlanması:
Yemeklik doğradığınız soğanı yağda öldürün. Salçayı ekleyip bir iki kez karıştırın. Haşlanıp küp küp doğradığınız tavukları da hafif kavurun. Sebzeleri iri doğrayın ve tencereye ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Haşladığınız buğdayı ilave edip karıştırın. Bir miktar (sebzelerin çok az üzerine çıkacak kadar) kaynar su ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip pişmeye bırakın. Pişerken su az gelirse kaynar su ekleyin.
Gelelim alternatif malzemelere..Ben ilk kez yaptığımda kereviz olmadığı için eklememiş, taze fasulye, bezelye ekleyerek yapmıştım..Güzel olmuştu ama kereviz sapı ayrı bir lezzet katıyor, benden söylemesi.
Afiyet olsun.

7 yorum:

  1. Selam canım,
    Yemeğin harika görünüyor, ellerine sağlık.
    Bakıcı ile devam edememene üzüldüm.
    Allah yardımcın olsun. Nasıl bir işkence olduğunu çok iyi bilirim.
    Gönlüne göre birini bulursun inşallah.
    Öptüm canım...

    YanıtlaSil
  2. eklediğin fotoğraflara bittim,nasıl özlemişim İzmir'i,
    ben Karşıyaka'lıyım önce Karşıyaka sahili sandım çok benziyor sahil boyu....
    ben spor yapınca çok yoruluyorum.:(
    bühühühü...:(

    YanıtlaSil
  3. Cinsfikirlimm,
    kendini anlatışına bayıldım valla :))
    Hepimizin hali böyleyken tutmuş yemek blogcusu olmuşuz iyi mi:))))
    Yok yok tutmak gerek azcık boğazı:))
    Ellerine sağlık, canımcım..Tarifin hem hafif hem besleyici..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. merhaba
    ellerine sağlık.çok nefis olmuşş

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. Banu'cum kilo bir yaştan sonra hepimizin ortak derdi, yürümeye karar vererek çok doğru yapmışsın biz de istiyoruz ama başlayamadık bir türlü, kızının bakıcıya alışması çok güzel biz de ancak o şekilde rahat davranabiliyoruz...yemeğe gelince senden sebze yemekleri tarifi almak nadir oluyor biliyoruz artık et sevdiğini...sen beğenip yaptığına göre mutlaka yapalım biz de :)) sevgiler bizden

    YanıtlaSil
  6. çok güzel olmuş ellerne sağlık

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş ellerine sağlık.Buğdayı zaten çok severim,hele tavukla buluşmuşlar ya oh ohh.Sevgiler

    YanıtlaSil