31 Mart 2008 Pazartesi

KÖZLENMİŞ PATLICANLI MEZELER


Balık soframda közlenmiş patlıcan içeren 2 meze vardı.

Biri yoğurtlu patlıcan,
Biri de közlenmiş patlıcan-domates-biber mezesiydi.


Közleme deyip geçmemek lazım. Ben ocağım kirlenmesin diye sebzeleri fırında közlerdim ama tadı hiç de közlenmiş gibi olmazdı. Bu aşağıdaki siyah aleti yeni keşfettim. Adı köz matik. Tüm sebzeleri ocak üstünde hem ocak kirlenmeden hem de köz tadında pişerebiliyorsunuz.


YOĞURTLU PATLICAN:
Patlıcanları közleyin. Azıcık soğuyunca kabuklarını akan su altında soyun, patlıcanları limonlu suya koyun. Beyazlayana kadar limonlu suda bekletin(patlıcanlar kararmaz, beyaz olur). Sonra sudan geçirip suyunu sıkın. Süzme yoğurt, sarımsak rendesi, tuz ve az ayçiçek yağı ile karıştırın.




KÖZLENMİŞ PATLICAN-SEBZE MEZE:
Patlıcan, kırmızı biber, yeşil biber ve domatesleri közleyin.
Patlıcanları sıcaklığı çok gitmeden soğuk su altında soyup limonlu suda bekletin. Biber ve domateslerin kabuklarını soyun. Tüm malzemeyi ince doğrayın. İçine dövülmüş sarımsak ekleyip karıştırın.Üzerine zeytinyağı, tuz ve sirke döküp servis yapın.

3 yorum:

  1. Selam şekercim,
    Ellerine sağlık harika görünüyor. Çok da severim.
    Geçen gün kırmızı biber közlemiştim. Közlemeçin ne olduğunu bilmeyenlere anlatamam diye ben de fotoğrafını çekmiştim. :) Sende de görünce şaşırdım.

    Bloğuma eklediğim su altı yaratıklarını, sünger bob temalı bir pasta yapmayı planladığım için ve öğrendiğim yeni şeker hamuru tarifini denemek için yapmıştım. Kız kardeşimin oğlunun önümüzdeki ay yaş günü var. Ama sünger bob temasından vazgeçtiler. O yüzden kullanamadım.

    Pastalara gelince. Diyette olduğumdan özel bir gün yoksa böyle şeyler yapmıyorum. Eklediğim pastaları daha önceden yapmıştım. :)

    Diyetim başlarda süperdi. İlk hafta 5 kg verdim. Sanırım bir kısmı su kaybıydı. Ama olsun kendimi daha hafif hissediyorum. Bugün teyzeme gitmiş olmama rağmen diyetimi bırakmadım. Kendimle gurur duyuyorum. :)
    Teyzemin ne kadar hamarat olduğunu bir bilseni gururumu daha iyi anlardın. :)))
    Bloğuma yazdığım marimar diyeti ile karbonhidrat diyetini birleştirdim kendimce. Hiç aç kalmıyorum. İlk fırsatta detaylarını yazacağım bloğuma. Sende dene istersen. Birbirimize destek olursak belki daha kolay olur.
    Öptüm şekercim.
    Görüşmek üzere.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Canım bi de,
    Yenitadlar Nurcan, yıllardır akşam 17'den sonra yemek yemeyerek 55 kg kalmayı başarmış. Çok karnı acıkırsa, doyana kadar meyve ve çok az yağ eklenmiş salata yiyormuş.
    Bilgine...
    :)

    YanıtlaSil
  3. patlıcan muhteşem bir sebze..her yemeğini seviyorum...közmatik süper bir icatmış, ocak temizleme derdine çok vazgeçtiğim olmuştur bu salatı yapmaktan ama özellikle ismine bayıldım...közmatik :)))))

    YanıtlaSil