13 Mart 2008 Perşembe

ÇİFTLİK KEBABI-YUFKA İÇİNDE ET



Kızım 2 ay önceki 44 adetlik kelime haznesini bir anda öyle ilerletti ki ben saymaktan vazgeçip onun kelimeleri arkamızdan tekrarlamasının ve artık cümleler kurmaya başlamasının tadını çıkarmaya başladım. Bu süreç öyle keyifli öyle tadına doyulmaz ki...Her söylediği sözcüğe her mimiğine aşık oluyoruz ve bir daha bir daha söylesin diye bekliyoruz.
Geçen akşam babası geleneksel akşam dansı için kendisine davette bulununca ilk kez hayır cevabı ile karşılaştı. "Ba-ba de-ğil "dedi. Baba dans etmek istemiyor musun diye ısrar edince "evet" dedi, baba tam sevinecekti ki arkasından "abi" dedi. Baba bir duraladı, abi de neydi, kimdi, anlamı neydi? Kızım "abi dans" diyordu. Kızım bir abiyle dans etmekten bahsediyordu. Baba ilk şoku atlattıktan sonra "hangi abi" diye sorabildi. Ama cevap alamadı. Kızım bir abiyle dans edecekti ama baba buna tahammül edemedi. "Abi yok" dedi, "baba var, babayla dans et, canım" diyebildi. Kızım da en sonunda ikna olup babasıyla dans etti.
Anneyi bile kıskandığını belli etmeyen, bunu gururuna yediremeyen adam kızını adı sanı belli olmayan belki de yanlış anlamaya kurban giden bir abiden kıskanmıştı!!! Tabii bana da malzeme çıkmış oldu! Eşimle günlerdir bu olay yüzünden dalga geçiyorum ..Geçilmeyecek gibi de değil!Evet ilk kıskanma olayını da böyle atlattıktan sonra gelelim kıskanılacak bir lezzete;
Son derece basit ama çok lezzetli ve şık sunumu olan tarife,

ÇİFTLİK KEBABI
Malzemeler:
500 gr. dana kuşbaşı(ben dana strogonof kullandım)
1 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1-2 adet haşlanmış havuç-küçük küpler halinde doğranmış
1 adet haşlanmış patates-küçük küpler halinde doğranmış
1 yemek kaşığı salça
Kekik, kimyon, tuz , karabiber
1-2 adet yufka
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Fırın kabını yağlamak için sıvı yağ

Yapılışı:
Etleri bir tavada suyunu salıp çekinceye kadar pişirin, sonra üzerine soğanı ve zeytinyağını ekleyip hepsini birlikte kavurun. Salçayı ekleyip 1 dakika kadar daha kavurun. Üzerine haşlanmış sebzeleri ilave edin. Sonra baharatları da ekleyip 1 -2 dakika karıştırıp ateşten alın.
Tek porsiyonluk fırın kaplarını yağlayın. İçine kestiğiniz 2 kat yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirin. İçine pişirdiğiniz etten koyun. Yufkanın ağzını kapatın. Bir tepsinin içinde hepsini fırına verin. Yufkanın üzeri kızarınca fırından alın.
Çiftlik kebabını kaptan çıkarıp sıcak servis yapın. Ben yanında taze soğan ve haşlanmış karnabahar ile servis yaptım.


Çıtır çıtır yufkanın içinde lezzetli mi lezzetli bir et yiyin, yedirin.

Afiyet olsun.

Yufka yerine yağladığınız fırın kabına eti yerleştirip kabın ağzına 1 adet milföy hamuru kapatabilirsiniz. Sonra ters çevirip milföy hamuru çanağında et ikram edebilirsiniz.




11 yorum:

  1. Canım benim, bu çocukları idare etmek gerektiği kadar babaları da etmek gerekebiliyor, çok tatlılar yaaa :) Miniğin haberlerini paylaşmaya devam et cnm, çiftlik kebabı nefis görünüyor, ellerine sağlık canım, sevgiler....

    YanıtlaSil
  2. Banucumm daha bekle neler görecen :)))Benim kızımda babasını kıskançlık krizlerine sokup çıkarıyor..Nasılda düşkün oluyorlar kızlarına değilmi :))) E kızlarda pek cilveli işveli şeyler, hemen babalarının kalplerine giriveriyorlar ( eşim kızımın ultrason resimlerine aşık olarak bu hikayeye adım atmıştı :)
    Yufka içinde etede bayıldım, çok şık görünüyor, lezzetide mutlaka süperdir..
    Ellerine sağlık canım,
    öpüyorum kocaman...

    YanıtlaSil
  3. Selam canım.
    Ellerine sağlık. Gerçekten sunumuda çok güzel olmuş, eminim tadı da öyledir.

    Baba-kız diyalogları süpermiş. :)

    Öpüyorum canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. yazını okurken büyük keyif aldım....

    tamda anlattığın şeyler yaşanıyor..benim kız biraz büyüdü ama küçüklüğü aklıma geldi....

    ve babaların klasik kıskançlıkları...

    ellerine sağlık canım...servisi güzel bir lezzet....

    YanıtlaSil
  5. öncelikle kebap harika unutmadan onu bir yazayım, bizimkiler de tek tek ha konustu ha konusacak derken şimdi oyle bir konusuyorlar ki sustukları zamanları özler olduk vallahi...bu arada biz de iki tane agbi var biliyosun aman babanız duymasın

    YanıtlaSil
  6. MERHABALAR....

    desene eşin bayağı üzüldü:=)) yeenim 3 yaşında ve söyledi her kelimeye bitiyorum bende. bazen telefonu ona verip al teyzenle konuş dediklerinde ilk olarak"teyze bana teletabi al " diyor. fazr oldu almak ama bir türlü bulamıyorum ki bu tarafta..
    allah uzun ömür versin size, küçük kızınızla..

    bu arada gelelim yemeğe, gerçekten görünüş harika... eline sağlık
    öpüyorum.. bu arada www.matrakiye.com burayada bakarsan sevinirim:=) üye de olursun dimi:=)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,
    bloğunuzu tesadüfen buldum.Ben de İzmir'deyim.Yufkalı kebap çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Aşağıdaki atkıya da bayılmıştım ama yapımını anlamamıştım.Artık burdan yararlanarak denerim belki.Kızınızın maceralarını da zevkle okudum.Benim de bir kızım var.Ben de beklerim.(MUTFAKTA BIRI MI VAR??? )

    YanıtlaSil
  8. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19

    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM; 17.03.2008--30.03.2008 Tarihleri arasında PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNE EV SAHİBELİĞİNİ
    ***http://yemekguncesi.blogcu.com/***
    YANİ BEN YAPACAĞIM. SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!! BU SEFERKİ ETKİNLİK SÜRESİ 2 HAFTAYA ÇIKARILDI. HEM SİZLERİN YORGUNLUĞUNUZU ATMANIZ HEMDE TARİFLERİNİZİ DAHA RAHAT GÖNDEREBİLMENİZ İÇİN. HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLER KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ ETKİNLİĞİMİZE İNŞAALLAH. TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.VE TARİFİNİZE "PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "19" BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI, TARİFİNİZ HAZIR OLUNCA SAYFAMA YORUM OLARAK DUYURU BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM. CBOXA DUYURU BIRAKILMAMASI GÖZDEN KAÇMA İHTİMALİNE KARŞI YARARLI OLACAKTIR. BEN SİZE GERİ DÖNÜP TARİFİNİZİ KOPYALAYIP SAYFAMDA YAYINLAYACAĞIM. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. SELAM VE SEVGİLERİMLE.. Yeliz Yemekgüncesi

    ------------------------------------------------------------------------------------------

    PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 19 http://nasibim.blogcu.com/ ve http://selmahlc.blogcu.com/ tarafından hazırlanmıştır.
    Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
    Hanımlarla yapılan günlere,
    Beş çayına gelen misafirlere,
    Her biri birbirinden lezzetli tarifler.....

    YanıtlaSil
  9. Ben genelde milföy hamurunun içinde yapıyorum ama buda çok güzel olmuş ellerine sağlık hayatım

    YanıtlaSil
  10. Selam Banu'cum,
    Sen iyi ol da, nasıl olsa yazarsın yeni tariflerini.

    Ben de diyet yaptığımdan fazla tarif deneyemiyorum ve arkadaşların bloglarını gezemiyorum. Düzenli ziyaret ettiğim bir sen, bir de Burcu var.

    Bu aralar mola verdim diyete. Sürekli yapınca tahammül edemiyorum.

    Bloğumun yaş günü için yazdıklarına çok çok çok teşekkür ederim.
    Seni tanıdığım için ben de çok mutluyum. Keşke aynı şehirde olsak.

    Öpüyorum canımcım seni kocaman.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Kandiliniz mübarek olsun.....
    _____@@__@_@@@_____
    _____________@__@@_____@_____
    ____________@@_@__@_____@_____
    ___________@@@_____@@___@@@@@_____
    __________@@@@______@@_@____@@_____
    _________@@@@_______@@______@_@_____
    _________@@@@_______@_______@_____
    _________@@@@@_____@_______@_____
    __________@@@@@____@______@_____
    ___________@@@@@@@______@_____
    __@@@_________@@@@@_@_____
    @@@@@@@________@@_____
    _@@@@@@@_______@_____
    __@@@@@@_______@@_____
    ___@@_____@_____@_____
    ____@______@____@_____@_@@_____
    _______@@@@_@__@@_@_@@@@@_____
    _____@@@@@@_@_@@__@@@@@@@_____
    ____@@@@@@@__@@______@@@@@_____
    ____@@@@@_____@_________@@@_____
    ____@@_________@__________@_____
    _____@_________@_____
    _______________@_____
    ____________@_@_____
    _____________@@_@_____
    ______________@@_____
    ______________@_____

    Sevgiler.....

    YanıtlaSil