30 Mart 2020 Pazartesi

Evde Fırın Ekmeği

Korona günlerinde evde ekmek yapmayan kaldı mı ki?

En çok postu paylaşılan ekmek olmuştur evde kendi karantilarimiz döneminde.



Karantina en çok mutfakta zaman geçirtse de gönlümüz ne kadar hoş yaptık bu yemekleri tartışılır.

Ben sadece usutmeyle gelişen ufak bir boğaz ağrısı sorununu 10 günde aşamama sebebini evhamıma bağlıyorum. Antibiyotiğe başladım artık.

Bugün 15. Gün

Günler şöyle geçti velhasıl;
Bir ara "Çok iyiyim"ler
Bir ara "Çok urperiyorum"lar
Bir ara "Çok iyiyim" ler
Bir ara "Çok korkuyorum"lar

Sürekli değişen ruh hali... Ruh halini stabil tutan evden hep mutlu çocuğuma 🧿 bırakarak....
Bu zor dönemde ilk kez ekmek yaparak dönemin avantajını yakalamaya çalışan kardeşime de🧿

Ekmek yapmaya devam...


Ev Ekmeği
10-12 adet fotograflardaki gibi hamburger ekmeği büyüklüğünde

2.5 su bardağı ılık su
3.5-4 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker

Yoğurma kabına suyu mayayı şekeri koyup karıştırın.  Uzerine 3.5 su bardağı kadar elenmiş un ve tuzu ekleyip yoğurun.  Elinize çok az yapışan yumuşak bir hamur olana kadar kalan unu ekleyin.

Yoğurup üzerini strecleyip sıcak ortamda 1 saat mayalandırın.

Hamur 2 katına çıkınca fırın tepsinizi unlayın. Fırını  200 dereceye ısıtın. Bir kaşık ya da spatula yardımıyla tepsiye dizin istediğiniz formda. Üstüne de un eleyin. 15 dakika daha mayalansın bu şekilde.  200 derecede 40 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Isterseniz hamurun bir kısmını 1 gun buzdolabinda saklayip ertesi gun pisirebilir ya da zeytinyağı ve kekikle karıştırıp harika farklı lezzetlerde ekmekler yapabilirsiniz.



Bu da zeytinyağlı ve kekikli


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder