25 Mart 2020 Çarşamba

BISCOTTI

Yaş 46 .  Ekim - Mart 2 donem Italyanca kursuna gidip A1 belgemi hakkettim. Her yaşta öğrenci olmanın ayrı güzelliği ayrı faydaları  olduğu kadar bu yaşlar yeni bir şeyler öğrenmenin güçlükleri de çok.  Çok tekrar, çokça konsantrasyon gerekiyor.

Korona günlerinde olduğu gibi. Bir şeylere fokuslanmak gerek ama bu kadar fazla belirsizliğin getirdiği bu stresten arınmak zor. CovidSen ya da değilsen 14 gün geçmesine rağmen devam eden boğaz şişliği yüzünden  Covid bulaşma riski yüksek sağlık merkezlerine gidemiyorsan... yaş 47

Sadece 1 sene arayla yapılan bu biscotti o zaman çok iyi arkadaşlar edindiğim İtalyanca kursunda ve şimdi evde kardeşimle yediğim...



20-25 adet

Malzemeler:
3 su bardağı un
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
1/2 su bardağı ceviz içi / file badem
1/2 su bardağı kuru üzüm

Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşıncaya kadar
çırpın. Zeytinyağı ve vanilini de ekleyerek karıştırın. Un, kabartma tozu, ve ceviz veya file bademi de ekleyip elle hamur yapın. Hamuru 3 parçaya ayırın. Elinizle rulo gibi yapıp ekmek gibi şekillendirerek, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana yerleştirin.
Rulo batonların üstünü dilimlemeye uygun şekilde elinizle düzleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika renkleri sararıncaya kadar pişirin. Fırından çıkınca soğumaya bırakın.  Ilıyınca tepside dilimleyin dilimleri yan yana dizin. 200 derece ısıtılmış  fırında 5-6 dakika daha pişirin. Fırından alın ve soğuyunca cam kavanozda muhafaza edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder