31 Ocak 2012 Salı

RADİKA SALATASI


Hayatıma otları soktum ya bir kere, cibes yaptım sever gibi yaptım ya bi kere, pazarda gördüğüm radikayı alıp yapmaya karar verdim. Annem eskiden yapardı, rahmetli babam severdi ama biz ağzımızı sürmezdik.
Bakalım şimdi kimler sevecek?

RADİKA SALATASI
Radikaların kök kısımlarını kesip atın, otları bol suda çamuru gidene kadar yıkayın. Sonra sirkeli suda bekletip gene yıkayıp süzün(yukarıdaki 1.resim çiğ radikaların fotoğrafıdır). Radikalar çok uzunsa elinizle ikiye bölün. Bir tencereye su koyun ve kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra içine biraz tuz atın ve otları parça parça koyun. Tencerenin kapağını kapatmadan 7 -10 dakika arası haşlayın. Haşlanmış otları süzün, bir servis tabağına alın, ılınınca üzerine zeytinyağı, limon ve tuz karışımından oluşan sosu ve sarımsak rendesini dökün.

Afiyet olsun.


Tadını acımtrak bulduğumdan ve tadı kesinlikle bana hitap etmediğinden ben sevmedim! Otseverlere afiyet olsun!

28 Ocak 2012 Cumartesi

PAPYON MODASI YAYILIYOR...






Papyon modasının cinsiyet tanımadan yayılacağı belliydi.



Blogumda yaptığım yazıdan sonra "



bu ayki All dergisinde yukarıdaki papyonlu tarzlar yer aldı.


Evet papyon alma zamanı, bu trendi kaçırmayın derim.




19 Ocak 2012 Perşembe

DONDURUCU SOĞUKTA KUŞLARI UNUTMAYALIM!





Dün akşam haberlerde kedi köpekler hepsini yemesin diye ağaçlara ekmek asarak kuşları unutmayan hayvanseverleri minnettarlıkla izledikten sonra cici kuşlar için bu cin çözümleri nette görünce paylaşmadan edemedim. Lütfen bu minik dostları unutmayalım.

18 Ocak 2012 Çarşamba

BEBE YAKA















Bu sezonun modasından biri de bebe yakalar idi. Bir tane bebe yakalı bir şey edinemedim. Yukarıdakileri All ve People Style dergilerinden derledim. Şimdilerde indirimde fiyatları daha cazip hale gelmiştir, bir tane kapmalı!



HAMSİLİ PİLAV

Canım teyzem(nur içinde yatsın) ve güzel Samsun'un güzel insanlarının anısına...
taaa...kasım ayında kızımın doğumgünü için aile yemeğinde yaptığım bu güzel tarifi anca paylaşabiliyorum.

FIRINDA HAMSİLİ PİLAV





1 kg hamsi(kafası ve kılçıkları alınarak temizlenmiş hamsileri ortadan açarak kullanacağız)

2 yemek kaşığı mısır unu(ben Karadeniz usulü fırınlanmış mısır unu kullanıyorum)

İç pilav malzemeleri
2 su bardağı pirinç
3 bardak et veya tavuk suyu
3 çorba kaşığı yağ
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
150g kuzu ciğeri
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
10-15 dal dereotu
Bir miktar mısır unu (bulabilirseniz fırınlanmış)
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar

İç pilavın yapılışı
Bir tavaya bir kaşık yağ koyup kızdırın. Bunun içine leblebi kadar doğranmış kuzu ciğerini koyup, sote edin. Tavayı ateşten indirip bir tarafa bırakın. Bir tencereye iki kaşık yağ koyun, soğanı pembeleştirin. Üzerine çam fıstığını atın ve rengi değişene kadar kavurun. Üzerine ayıklanmış, yıkanmış pirinç ilave edin ve 2-3 kez karıştırarak kavrulduktan sonra sıcak et veya tavuk suyu koyun. Karabiber, tuz, yenibahar, tarçın, toz şeker, kuş üzümü, kıyılmış dereotu ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra sote edilmiş ciğeri ilave edin ve karıştırıp demlenmeye bırakın.

Bir borcamın tabanını ve alt kenarlarını ayçiçek yağı ile yağlayın. Hamsileri mısır ununa bulayarak hazırlayacağız şimdi. Hamsilerin yarısı(500g) ile hamsileri açip mısır ununa bulayıp parlak kısmı yani sırtı alta, kuyrukları kenara çıkacak şekilde tabanı tamamen kaplayın.

İç pilavın tamamını hamsilerin üzerine koyun. Kaşığın tersi ile pilavı bastırarak düzleyin.

Sonra pilavın üzerini, kalan hamsilerı mısır ununa bulayıp sırtları yukarı gelecek şekilde kaplayın.


Şimdi fırına verme zamanı... Ön ısıtılmış fırında 180 derecede hamsiler kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.
















15 Ocak 2012 Pazar

YENİ MODA PLASTİK PAPYONLAR nam-ı diğer TASARIM PAPYONLAR



Önce TV'de Burcu Güneş'te gördüm, gömleğin üzerine pembe plastik papyon takmıştı, çok şekerdi.. Sonra moda programında Hakan Akkaya'da ve sonra Kenan Doğulu'da gözlük şeklinde olan versiyonunu gördüm... Geçen cumartesi Hakan Akkkaya konuk olarak katıldığında Beyaz'a bu papyondan hediye etmesin mi!!! Heryerde bu papyon beni buluyordu! Çok orijinal ve tam benlik bu aksesuarı hemen aramaya başladım ama nette bile bahsedilmediğini gördüm,

çabalayınca 2 adres buldum:

the. isimli bir sitede bazı çeşitleri satışta(yukarıdaki foto o siteden).
ve...papyon gibi ilginç bir ürünle hikayelerine başlayan mimoco http://mimocoistanbul.tumblr.com/post/4611259220/tasar-m-atolyesi-mimoco-nun-ilk-urunu-papyon adlı sitede tam da aradıklarımı buldum! Papyon koleksiyonları var ve o papyonlar pleksiden yapılmış.


Online da satılan ürünlerin fiyatları 50-140 TL arasında değişiyor.


mimoco pleksi papyonların burada da online satışı var:








Bu papyonlardan istiyoruuuuuum!








































































14 Ocak 2012 Cumartesi

CİBES SALATASI

Çocukluğumdan beri İzmir'de olmama rağmen otlarla aram hiç iyi olmadı. Ama yaş itibariyle biraz daha sağlıklı besinlere yönelmede kendimi zorlayarak yeni menülere fırsat tanıyorum. Tire'de restoranda eşimin ve kızımın hiç yapmadığım cibes otu salatasını sevdiklerini görünce evde hazırlamaya karar verdim.



Restoranda yüzümü buruşturarak yediğim cibesi kendim yapınca ben bile sevdim:))


İşte pazardan aldığım cibesler:





İşte sağlıklı Ege otu cibes'in salatası:




Gerekli malzemeler:


Yarım kilo cibes
Zeytinyağı
Limon
3-4 diş sarımsak rendesi


Tuz
Yapılışı:
Cibeslerin dış yapraklarını atın, kalanları bol suda yıkayın, 10-15 dk sirkeli suda bekletin.
Derin bir tencerede su kaynatın, bir miktar tuz atın, ardından bu kaynayan suya bütün halde cibesleri atın.
Cibeslerin kök kısımları yumuşayana kadar pişirin. Haşlandıktan sonra süzün, iri iri doğrayın, ılık hale gelince üzerine zeytinyağı, limon suyu dökün. Sarımsak rendesi ve tuz ekleyip karıştırın.



Genelde balık sofrasında görmeye alışık olduğumuz bu salatayı aslında dilediğiniz tüm ana yemeklerle de yakıştırabilirsiniz.


Afiyet olsun.