29 Kasım 2011 Salı

TİRE KAPLAN DAĞ RESTORAN

Bayramlarda çok kalabalık olmadığımız için ailemle bir yerlerde bayram yemeği yemek, bu yemeği bir gezmeyle süslemek hepimizi daha mutlu ediyor. İzmirin çevresinde gidecek çok yer olduğundan seçim yapmak güçleşse de biz senede bir kez de olsa Tire'yi tercih ediyoruz.
Bu bayram da Tireye gittik. Gene Salıya denk getiremeyip Salı Pazarını kaçırdım. Türkiyenin en iyi on pazarı arasında olan Tire Salı pazarına bir türlü gidemediğime inanamıyorum. Neyse doğası çok güzel olan Tireye yola çıktığımızda pamuk tarlalarının önünden geçtik, kızım pamuk tarlaları ile tanıştı. Güneşli bir kış günü, mis gibi bir hava...Tirenin Kaplan Köyünün olduğu Kaplan Dağındayız. Minik köyün sonunda Ege mutfağı ile ünlü restorana ulaşıyoruz. Restorana girmeden mini bir orman yürüyüşü yapıyoruz. Kızım böyle doğayla iç içe maceralara bayılıyor. Sonra restorana dönüyoruz. İçerisi tam bir dağ restoranı ambiansında, sobalar var, sıcacık, tavanda kabaklar asılı, manzara nefis...





Menüye göz atıyor ve seçimlerimizi yapıyoruz.

Önce kuzu kulağı ve taze kekik geliyor. Sonra güzel bir mevsim salatası. Meze servis arabasından seçtiklerimiz içinde cevizli lahanalı pazılı bir meze, cibes ve zeytinyağlı sarma var. Ara sıcak olarak keşkek geliyor. Çoook uzun zamandır İzmir'de olsam da otlardan uzak hayatıma otları katmaya çabamız iştahsızlıkla sonuçlanıyor. Mezelerin hiçbiri bizi sarmıyor:((( Keşkeği ve sarmayı da hiç beğenmiyoruz, keşkek dibi tutmuş tadında ve salçalı sosunu fazla buluyoruz, sarma da lezzetsiz.
Et delileri olarak otlu yaşamdan etli menülere zevkle geçiyoruz. Tire kofte de digerleri de çok leziz.


En son en güzel kısmına geçiyoruz; tatlılar: kaymaklı ekmek kadayıfı ve karadutlu lor peyniri.



Güzel bir gezi, güzel bir ambians, doyurucu ve neşeli bir bayram aile yemeği...

Tireye giderseniz yolunuzun bir kere olsun düşmesi gereken bir restoran...






23 nisan 2019 guncelleme: restoranın yanından dağ yolu çok yüksek yemyeşil ağaçlarla kaplı ormanın içinden geciyor. Bu yüzden yürüyüş kıyafetleri ile gidin bu yürüyüşü kaçırmayın.
gitmeden restorana rezervasyon yaptırın cam önü masa varsa daha güzel.










4 yorum:

  1. çok güzel anatmışsın..orda olmak istedim şu an:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba çok güzel anlatmışsınız.Ben de Tire Kaplan Dağ restoranta yıllar önce gitmiştim.Çok güzeldi.O günler geldi aklıma:)Hemşehri olmamıza çok sevindim.Nazik ve güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.Çok duygulandım.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Of bayılırım yöresel yemeklere, yolum düşerse kesin gidicem bu restorana ve pazara

    Yasemin Öndar etek, Eda Yılmaz cluth ve Armani parfüm kazanmak için, yılbaşı çekilişime beklerim.

    http://denizsaatcioglu.blogspot.com/2011/12/new-year-s-giveaway.html

    YanıtlaSil
  4. Orda olmayı çok isterdim..
    Yemkeler nefiss..
    Sevgiler canım

    YanıtlaSil