12 Mayıs 2011 Perşembe

YAZIN HABERCİSİ DONDURMA...LİMON SERİNLİĞİ-TAZE NANELİ, LİMONLU

Bu sene İzmir'e bile bir türlü değil yaz ılık hava bile gelemedi. Oysa ki İzmirli hatunlar şimdiye çoktan askılı bluzlar ve terliklerle dolaşmaya başlarlardı.

Güneşe hasret olarak onu özlemle beklerken dondurma sezonunu da açtık. Dondurma yemek için hazır elimize böyle sebepler de geçmişken limonlu dondurmayı yapıverdik, kızımla beraber! Bu tarife eşlik eden şarkımız da Sound of Music filminin meşhur şarkısı do a deer a female deer'ın Türkçe versiyonu; do bir külah dondurma:)) Benim 5,5 yaşla bu şarkının coşkusunu yaşamak da ayrı keyif. Gelelim tarife, bu arada hem biz büyükler hem de küçükler bu lezzete bayıldık belirteyim.






Limonlu Naneli Dondurma (4-5 kişilik)





Gerekli Malzemeler:

2 poşet (75gx2) toz krem şanti,

2 su bardağı soğuk süt,

2 adet limon,

1 çorba kaşığı bal,

1/2 demet taze nane,

Süslemek için hazır kakao sosu,

Dikdörtgen bir fırın kabı ve streç film



Hazırlanışı:

Krem şantiyi sütle çırpın. Limonların kabuğunu rendeleyip krem şantiye ekleyin. Limonları küçük küçük kesip balla karıştırıp 5 dakika ayrı bir yerde bekletin. Naneleri incecik kıyın. Hem naneleri hem de ballı limonu krem şantiye ilave edin, hepsini karıştırın.

Fırın kabınızın içini streç filmle kaplayın. Krem şantinizi içine döküp derin dondurucuya koyun. İyice donduktan sonra servis yapabilirsiniz. Servis yapmadan 5 dakika önce çıkarırsanız dilimlemek kolay olacaktır. Dilerseniz üstüne kakao sosu dökerek servis yapabilirsiniz.

Yalnız dondurmanızı çözdürdükten sonra tekrar derin dondurucuya koymayınız, tüketiniz.

Afiyet olsun.


Biliyorsunuz ben yaptığım dondurmalardan kızım için birer porsiyon olsun diye eski yoğurt kaplarını kullanıyorum, dilerseniz siz de bir kısmını bu küçük kaplara bölüştürebilirsiniz.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder