KÖZLENMİŞ PATLICAN
4 kişilik:
Gerekli malzemeler:
3 adet iri boy kemer patlıcanı
2 diş sarımsak(ezilmiş ya da rendelenmiş)
Biraz limon suyu ve zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:Patlıcanları köz ateşi üzerinde veya kısık ocak ateşinde yumuşayana kadar çevire çevire közleyin. Ben közmatik kullanıyorum biliyorsunuz. Patlıcan güzelce yumuşamış olsun. Patlıcan 2 şekilde soyulabiliyor, 1)Patlıcanları akan su altında daha sıcakken sap kısmından tutarak soyun. Sap kısmını kesin, içinde çok çekirdekli kısımları ayıklayın. 2) Patlıcanları bir tabağa düz yerleştirip bıçakla ortasını açın, bir kaçıkla patlıcanı kabuğundan sıyırın. 2.yöntem oldukça pratik. Patlıcanı sonra küçük küçük kıyın. Sarımsağı ekleyin. Azar azar limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edip tadına bakarak istenen lezzete getirin.
Bir servis tabağına alın.
Afiyet olsun.
Not: Patlıcanları soyduktan sonra beklettiğinizde kararmasını önlemek için, bir süre limon suyu katılmış suda bekletin. Böylece hem renginin kararmasını hem de tadının acılaşmasını engellersiniz.
Kız cadı Banu naber , nasılsın...görüşmeyeli ev hanımı olmuşsun tekrardan. Ben bugün blogumu açtımda birden aklıma sen geldin...Valla özlemişim matrak yazı ve yorumlarını....
YanıtlaSilBu arada salata da nefis ellerine sağlık.....
Nagehan-Nagork