ELMA DOLMASI
Malzemeler:
6 adet sert tatlı elma, 1/2su bardağı şeker, 1 su bardağı su,
İç harç: 1/2 su bardağı ceviz, 1 adet sert tatlı elmanın rendesi, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
Üst Sos: alternatif 1: kakaolu puding veya çikolata sos(hazırlar ambalajındaki tarife göre pişirilecek.)
Alternatif 2: 2 yemek kaşığı tahin ve 1 yemek kaşığı pekmez karıştırıp üzerine koyun.
Yapılışı:Elmalar soyulur içleri oyulur. Su ve şeker ile yumuşayana kadar pişirilir. İç harç(ceviz hariç)bir küçük tavada pişirilir. İçine ceviz ilave edilir. Oda sıcaklığında ılıtılır. Ilınan harç elmaların ortasına doldurulur.
Üst sosu hazırlanır ve elmaların üstüne dökülüp tezgahta soğumaya bırakılır.
Üst sosu hazırlanır ve elmaların üstüne dökülüp tezgahta soğumaya bırakılır.
Çikolata sosu tercih ettiyseniz üzerine hindistan cevizi serpilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
canım nefis görunuyor ellerine sağlık sevgilermle..
YanıtlaSilarkadaşım elinden ne olsa yerim ellerine sağlık:)))
YanıtlaSil