20 Mart 2008 Perşembe

KAKAOLU TOP KEK//tencerede fincan keki Çocuğunuza pratik lezzet!














Bir yaştan sonra iyi arkadaş bulmanın ve arkadaşlığı geliştirmenin ne zor olduğunu bilirsiniz. En azından ben öyle düşünürdüm. İdealim ömrümün sonuna kadar ilk eski arkadaşlarımla beraber hayatı paylaşmaktı. Paylaşmayı bilemeyen ya da samimi paylaşımlarda bulunmayan dostlarla; eğer tartılacaksa sizin kefeye doyduğunuz bir tutam fazla fedakarlık bir tutam fazla sevgi ilişkiyi götürürken onsuz kısımdaki hayatınıza koyduğunuz bir dirhem fazla mutluluk, bir dirhem başka kişiler ona fazla geliyorsa siz uzun zaman sonra fedakarlığı ve ilgiyi onunkiyle aynı seviyeye düşürdğünüzde dostluklar da tükeniyor.



Hayat siz neyseniz size onu getiriyor hem de daha iyileriyle. Arkadaş değeri bilen ve çok arkadaş canlısı biri olarak dostluğa inancımın bittiği noktada kendim gibi kişilerle tanışmanın keyfini yaşıyorum. Sanırım inanılmayacak olan dostluk kavramı değil dostluk kavramını kavrayamamış kişilerin ta kendisiymiş. Hayatımızın her döneminde en önemli done insan olduğuna göre kötüyü iyisi ile değiştirmenin kendimiz için ne iyi olduğunu görüyoruz!


Şartlar ne olursa olsun, hayatınız değiştikçe sizi kabul etmekte zorlanan dostlarınız varsa değiştirin gitsin derim!


Ben öyle yaptım,,,yeni başlangıçlarda gene daha verici gene daha süprizci gene daha paylaşımcı olabilirim. Ama ben de, doğal olduğu gibi davranan hayatını diğerleriyle kıyaslamayan olgun arkadaşlar istiyorum..Sanırım buldum da!!!

Güzel paylaşımlara...



Evet gelelim tarifimize;

Sevgili Nil bu tarifi yayınladığında şok olmuştum, zaten tarif yemek bloglarında sansasyon yaratmış ve çok da popüler olmuştu. Çoğumuz denemiştik bu tarifi.. Ben geçen yaz ilk kez denemiş ancak merakımdan henüz pişerken kapağını açıp baktığımdan mı ya da içine kuru üzüm mü eklediğimden keklerim kabarmamıştı. Ama tadı çok güzeldi. Geçen gün ikinci kez denedim. Bu sefer tarife sadık kaldım ve kapağını pişme süresince açmadım! Fincanlarım biraz dar olduğundan biraz ince uzun oldular. Fotoğraf için üstü yamuk duranı seçmişim ama hepsi öyle değillerdi:))))

Genis bir tencere seçin, 6 adet fincanı alacak kadar .


Küçük porsiyonlu az kişi için ideal, yapımı son derece basit bu kekin tek beğenmediğim yanı hafif süngerimsi olmasıydı. İşte tarifi :





KAKAOLU TOP KEK//TENCEREDE FİNCAN KEKİMalzemeler :

1 yumurta
1 çay bardağı süt
1,5 çay bardağı tozşeker
2 çaybardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 poşet vanilya
1 poşet kabartma tozu


Yapılışı : Yapılışı pek özen istemiyor. Sadece tüm malzemeyi koyup el ile çırpıyoruz. Sonra 6 adet nescafe fincanına(yağlama yok) yarısına kadar gelecek şekilde paylaştırıyoruz(Benim kek karışımım artınca 1 adet de kahve fincanına koydum-o da çok şirin küçücük çıkıyor, tam kızım için oldu). Yayvan bir tencereye dizip, fincanların dışlarından yarılarına gelecek kadar ılık su koyuyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp(bir daha pişme ve bekleme süresince kapağını hiç açmadan) önce yüksek ateşte kaynama noktasına kadar bekliyoruz(yaklaşık 5-10 dakika), kaynamaya başlayınca ocağımızın en düşük tarafında hiç kapağını açmadan 20 dakika pişiriyoruz. Altını kapatıp yine hiç açmadan 15 dakika daha bekletiyoruz. Ilık servis yapıyoruz. Sonuçta 6 tane top kekimiz oluyor.


Afiyet olsun.




2 yorum:

  1. Hayatımda gördüğüm en pratik ve lezzetli tariflerden biri diyebilirim..Mutlaka denemelisiniz bence..

    YanıtlaSil
  2. Dün okuldan sonra 6 yaşındaki kızımla beraber bu tarifi yaptık, hem yapmasına hem tadına doyamadı!!!

    YanıtlaSil