9 Temmuz 2013 Salı

FIRINDA PATATES KÖFTESİ


Yaz başlangıcında Melda'nın  İstanbul'a taşınması öncesi bizim evde bir araya geldik. Kızımın çok sevdiği arkadaşı Deniz de özel davetli olunca onlara leziz mamalar hazırlamak istedik. Menümüzde yer alan patates köftesi herkes tarafından çok sevildi.



Fırında Patates Köftesi
(Küçük yuvarlak şekliyle 50-60 adet)

Gerekli malzemeler
5 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı
Patatesleri haşlayıp soyun. Soğanı rendeleyin. Ekmek dilimlerinin içini ufalayın. Maydanozu ince ince kıyın(ya da soğan, ekmek içi ve maydanozu beraberce makinede kıyın)
Patatesleri iyice ezip yağ hariç tüm malzemeyi katıp yoğurun.
Patatesten küçük parçalar koparıp küçük yuvarlak şekiller verin ( isterseniz mercimek köfte şeklinde de yapabilirsiniz). Arada elinizi zeytinyağına batırırsanız köfteler elinize yapışmaz.
Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye köftelerinizi dizin.
170 derece fırında üstü kızarana dek pişirin.
Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Köfteyi ketçep, mayonez, hardal vb soslarla ikram edebilirsiniz.
Bunu tadan arkadasım köftenin içine sosis ya da kaşar peyniri  koyarak deneyebileceğini de ekledi. Geliştirmesi sizin elinizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder