9 Haziran 2013 Pazar

TARÇINLI MİNİ KURABİYE


Bütün kış mutfağa beraber girip birşeyler yapmayı planladığımız arkadaşımla ilk ve tek icraatımız bu olabildi. İki kahve sever olarak kahvenin yanına çok yakışacak bu kurabiyeyi yaptık ve çok sevdik. Tek sorun bu minik kurabiyeler çerez gibi olduğundan yeme miktarını fazla kaçırdığımızdan uzun bir süre bundan yapmamaya karar verdik:)))

TARÇINLI MİNİ KURABİYELER
Yaklaşık 75-80 adet için
Malzemeler
Hamuru için
·         250 gram margarin (1 paket) oda sıcaklığında olacak
·         1 su bardağı buğday nişastası
·         1 adet yumurta
·         1 paket kabartma tozu
·         4 yemek kaşığı şeker
·         aldığı kadar un (4-4,5 su bardağı kadar)
Üzeri için
    ·         1/2 su bardağı şeker
    ·         2 yemek kaşığı tarçın
(eğer isterseniz tarçın yerine kakao da kullanabilir ve kakolu kurabiye yapabilirsiniz)
HAZIRLANIŞI
     1.      Hamur malzemelerinin tamamı karıştırılıp iyice yoğurulup sert bir hamur elde edilir.
     2.      Hamur ince rulolar haline getirilip, bıçakla 4-5 cm eninde küçük dikdörtgenler oluşacak şekilde kesilir. Kurabiyeler fırın tepsisine dizilir. (isterseniz hamur pişerken kabardığı için daha ince dilimler de kesebilirsiniz)



3.      Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında hafif kızaracak şekilde pişirilir.
4.   Tarçın ve toz şekeri çukurca bir kapta iyice karıştırdıktan sonra, fırından çıkan sıcak kurabiyeleri kabın içine hızlı bir şekilde atıp, kurabiyelerin her yerinin tarçına bulanmasını sağlayın.

5.  Tarçınlanan kurabiyeleri servis tabağına alıp, iyice soğumalarını bekledikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.


Eğer dilerseniz fırından çıkan kurabiyelerinizi kakao ve şeker karışımına da bulayabilirsiniz. O da çok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder