22 Temmuz 2013 Pazartesi

KÜÇÜK TARTLAR (MEYVELİ TARTÖLETLER)




MEYVELİ TART:Çok şık ve minik tartlar......
Annemin(nur içinde yatsın) mütevazı takılıp aşçı yamağı olduğu ve kız kardeşimin baş şef olarak  mutfakta beraber oyunlar içinde çok eğlenerek yaptıkları bir tarifti bu... Papatya tart dedikleri..Herkesin severek yediği... Annemin tüm malzemeleri hazırlayarak tezgaha bıraktığı, kardeşimin bunları tarta dönüştürdüğü, asist(yardımcı) diye anneme seslenirken çok güldükleri güzel mutfak maceralarından biriydi...
Siz de gülerek pişirin ve ikram edin...

Malzemeler:
Küçük veya büyük tart kalıpları (Büyük tart kalıpları ile 12 adet çıkıyor)

  • 75 gr. margarin(oda sıcaklığında bekletilmiş)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket şekerli vanilin
  • aldığı kadar un
kreması:
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin

üst malzemesi:
  • meyve(dilediğiniz meyveler), damla veya küçük kalıp çikolata
  • tart jöle( ben kullanmadım,siz dilerseniz meyvelerin üstüne koyabilirsiniz)
Yapılışı:
Tart kalılarını sıvı yağ ile yağlayın. Yumuşak margarin, yumurta, şeker ve vanilya biraz yoğurun.Yavaş yavaş un ilave edin, yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edin.Hamurdan cevizden biraz büyük hamur alıp yağladığınız tart kalıplarının içine zemini ve iç kenarlarını da kaplayacak şekilde hamuru yerleştirin.
Fırında 180 derecede 15 dk.(üzeri hafif pembeleşene kadar) pişirin.
Tartlarınız piştikten sonra kalıplarından servis tabağına çıkarın. Diğer tarafta tencereye tüm krema malzemesini koyarak çırpma teliyle devamlı karıştırarak pişirin. Göz göz kaynamaya başladığında  ocaktan alın.
Tartlarınızın ortasına bu kremayı paylaştırın.
Muhallebi soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz meyve ile süsleyin. Misafirleriniz gelmeden önce dolapta bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder