30 Nisan 2011 Cumartesi

MİSAFİRLERİME GÜNDÜZ NE İKRAM EDEBİLİRİM?






DAVET SOFRASI


Ev hanımlığı ile birlikte gündüzleri gezmelerim arttı, maaşallah arkadaşlarım da çok becerikli, herkes 4-5 çeşit ikram yapıyor. Ben de elimden geldiğince onları en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyorum.


Yukarıdaki bir ikram sofram.


Daha önce yaptığım ve en çok beğenilen bu lezzetlerin tarifleri için böyle buyurun.


Lütfen üzerlerine tıklayın:




tatlılar:










tuzlular:






2 adet yufkayı bütün olarak masada açın. Dört eşit parçaya bölün. 8 adet böreğimiz olacak. Tencerede zeytinyağında 2 adet orta boy yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Üzerine 2 su bardağı kadar haşlanmış yeşil mercimeği ekleyin. Biraz da tuz ve karabiber. Ilınması için bekleyin. Öteki tarafta bir kaba eşit miktarda ayçiçek yağı ve su dökün. Yufkaları bu sıvıyla ıslatın. Kesilmiş yufkanın geniş tarafına mercimekli harctan koyun. Yufkayı sigara böreği gibi sarın. Sonra bu ince şeridi yuvarlayarak sarın. Yufkalar bitene kadar aynı şekilde devam edin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.Ön ıstılmış fırında 200 derecede pişirin. Afiyet olsun








26 Nisan 2011 Salı

BÖREK SEVER MİSİNİZ, YA PASTIRMA, İŞTE HARİKA BİLEŞİM, 3 RENKLİ BÖREK

Artık bir süreliğine ev hanımı olacağıma göre yeni mamalar deneme zamanı deyip arşivime netten yeni mamalar kattım, bunu pastırmaya aşık biri olarak hemen denemek için portakalağacı'nın sitesinden aldım. Annem de 3 renklinin başka versiyonunu yaptı. Onu da ekliyorum, afiyet olsun.














Üç Renkli Börek
(12 dilim, 12 kisilik)
Gerekli Malzemeler
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
3 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
250gr pastırma
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
üstüne sürmek için yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Birinci yufkayı masaya/tezgaha serip yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın. Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın.
Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. Dördüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin.
Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün.
İki ruloyu yağlanmış fırın tepsisine koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sonra ruloları enine 2- 3 parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın.

anneciğim de 3 malzeme olarak lor peyniri, haşlanmış patates ve ıspanak kullanmış, onunki de çok güzeldi.