Üç Renkli Börek
(12 dilim, 12 kisilik)
(12 dilim, 12 kisilik)
Gerekli Malzemeler
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
3 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
250gr pastırma
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
üstüne sürmek için yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Birinci yufkayı masaya/tezgaha serip yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın. Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın.
Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. Dördüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin.
Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün.
İki ruloyu yağlanmış fırın tepsisine koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sonra ruloları enine 2- 3 parmak kalınlığında dilimleyip servis yapın.4 adet yufka
1 çay bardağı sıvıyağ
3 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
250gr pastırma
1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
üstüne sürmek için yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Birinci yufkayı masaya/tezgaha serip yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın. Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın.
Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. Dördüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin.
Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün.
İki ruloyu yağlanmış fırın tepsisine koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder