27 Kasım 2011 Pazar

MODA BLOGGERLARINDAN İŞ YERİ GİYİMİNE DAİR RİCALARIM!


(resimler ALL dergisinden alınmıştır)

Yemek blogları kadar Moda bloglarını da ilgiyle takip ediyorum. Birçoğunu gerçekten çok beğeniyor ve paylaşımlarımızdan haz alıyorum. Yemek bloggerları ile moda bloggerları arasında bariz bir fark hissediyorum. Belki yemek bloglarının moda bloglarından sayıca fazla gibi görünmesinden kaynaklı bir fark bu. Moda bloggerlarımızın mutevazi, sakin ve yumuşak bir dille postlarını oluşturduklarını ve karşılaştığımız hiçbir kötü örneği ya da zevksiz bişeyi ele almadıklarını görüyorum. Ekranlardaki sivri dilli modacılar kadar olmasa da zevksiz bazı şeylere karşı net ve biraz agresif bir tavır takınmalarını bekliyorum bazen. Eskiden rüküş olarak algılanan stiller artık moda olmuş olabilir, tutucu kurallar yıkılmış ve birçok şey değişmiş olabilir ama değişmeyen bazı doğrular var...özellikle doğru mekanda doğru şeyi giymek en önemli şeyse moda bloggerlarının en çok bunun üstüne düşmesini bekliyorum. Hele de işyerinde...bugün bazı şirketlerde çalışanlara nasıl giyinmeleri konusunda danışmanlık hizmeti verdirenler var ama maalesef bu oran çok az. Yeni mezunların ofis ortamına kendilerini hazırlamaları ciddi bir süreç ve bu süreçt doğru seçimler yapmalarına yardımcı olmak gerekiyor. İşyeri kurallarına ve adabına uygun giyinen insan bulmak o kadar zor ki...neredeyse 8-10 saatinin geçtiği yerde insan göz zevkini bozan ya da adabı bozan saçma sapan bir kıyafete kesinlikle tahammül edemiyor. Burada moda bloggerlarına çok iş düşüyor. Çalışanların çalışmayanlar gibi alışverişe ve yaratıcı kombinler yapmaya vakitleri olmadığından onlara pratik çözümler sunulmalı.
işe ne giysem dendiğinde googledan çıkan cevaplardan biri de http://blog.markafoni.com/2011/10/27/toplantim-var-ne-giysem/ oldu ve çıkan sayfa ve kıyafet fotosu beni şok etti, bu fotomodelllerin buluştuğu bir toplantıya uygun bir kıyafet sunumu herhalde!!!! eee...tabii toplantının hangi sektörde ve firmada olduğu da önemli...iş kıyafeti deyip geçme ama bu da çok uç olmuş...genel geçer her yere uyar iş kıyafetlerine ne oldu?
Genel geçer iş kıyafetleri nedir, ne değildir? Çok basit cevapları vardır; genelgeçer: kumaş pantolon, kumaş etek, ceket, beyaz gömlek, sade takılar, vb.
ne değildir: şık bir parça ile kombinlenmemiş kot pantolon, hele de yırtık pırtık olanları, ta
transparan dantelli dekolteli seksapalitesi yüksek şeyler, tek omuzlu üstler, straplez üstler, pullu payetli kıyafetler, çok mini etekler, taytlar, çok yüksek topuklu ayakkabılar, şortlar, sandaletler, plaj terlikleri, vb.
Bugün televizyondaki ödüllü yarışmalarda bile kendini bilmez bir sürü insanın saçma sapan kıyafetlerle geldiği yerde ofiste şıklık beklemek fazla mı bilmem... Biz yemek bloggerları hangi davette ne sunulmalı,ne nasıl daha güzel ve özel olur adına elimizden geleni yapıyorsak çalışan insanın ne zaman ne giyeceğini öğrenmesi adına da bloggerlarımızdan destek bekliyorum. Hepinizi çok seviyorum...

1 yorum:

  1. Evet, haklısın, değinmek lazım bu konuya

    denizsaatcioglu.blogspot.com

    YanıtlaSil