27 Kasım 2011 Pazar

KIZIMIN DOĞUMGÜNÜ-BARBİE PASTA VE ŞEKER HAMURU PASTA

Canım kızımın hafta içine gelen doğumgününü 2 kez kutladık, haftaiçi yemekli aile kutlaması, haftasonu ise gene evde arkadaşlarıyla ikinci bir parti.


İlk aile kutlaması için pastayı kendim yaptım, çünkü kızım öyle istedi. Pasta yapma konusunda ne kadar beceriksiz olduğumu henüz anlayamadı, çünkü komik ve çocukların ilgisini çekecek şekillerle yırtıyorum. Kelebek pasta, uğur böcekli pasta derken kızımın gönlünü fethetmenin verdiği gazla hiç yapmadığım ve benim için oldukça zor olan (ki gerekli pişirme malzemelerim de yok) barbie pasta yapmaya karar veriyorum.

Kakaolu pandispanya ve meyveli yapmak üzere yola çıkıyorum. Pandispanyayı pşiriyorum, durum fena değil. Ama barbienin eteğini yapmak için büyükten küçüğe kesmek beni bayağı zorluyor. Hadi kestim de pandispanyam o kadar da fazla ya da kabarık değil ki barbienin beline kadar çıkabilecek ölçüyü yakalayamıyorum, araya yaptığım muhallebiyi ve meyveleri koymama rağmen o yüksekliğe bir türlü ulaşamıyorum, barbienin belinden aşağıya bir güzel streçliyorum ve kek dağının ortasından sokmaya çalışıyorum ama o da ne!!!tabii ya her pasta yaptığımda başıma bişey gelmesi gerek, dağ etrafa yayılıyor, yanlara doru çöküyor, bende panik yok, nasılsa pastayı rezil ederken kurtarma konusunda tecrübeliyim, hemen barbieyi oturtuyorum, elimle kremalı meyveli pandispanyayı etrafına topluyorum, muhallebi dağılmadan toparlamama yardımcı oluyor. Son kalan kremaya da pembe gıda boyası katıp dış yüzeyini pembe kremayla kapatıyorum. üzerine de biraz pasta süsü...ta taaam...benden bu kadar. Pastayı masaya getirdiğimde kızımın yüzündeki şaşkınlık, mutluluk ifadeleri herşeye değer:)))


Tabii ki diğer büyük partiye pastayı kendim yapmak yerine profesyonel bir destek alıyorum. İlk kez bir şeker hamuru pasta siparişi vereceğim. Daha önce blogundan tanıdığım İzmirli Selda Ercanı İzmirli blog yazarı arkadaşlarım da tavsiye edince ona da istediğim konseptte bu pastayı yapmak düştü. Şerkendendüşler'in yaptığı pasta hem görsel anlamda hem de lezzet açısından tek kelimeyle kusursuzdu. İçi; ıslak kakaolu pandispanyası ve bol böğürtlen frambuazı ile eşsizdi. Çok teşekkürler şederdendüşler..






Her iki partiyle yoğun bir haftayı noktaladık, kızım için her doğumgününün böyle özel, sıcak ve coşku dolu geçmesini diliyorum, tabii tüm hayatının da!!!!

2 yorum:

  1. off ben işin içinden cıkabilir miydim bilmiyorum, epey yormuş pasta seni ama değmiş valla ellerine sağlık..berilcim sana da nice nice yaşlar diliyorum, kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. Her iki pasta da çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Kızınıza da mutlu, sağlıklı nice seneler :)

    YanıtlaSil