3 Ekim 2011 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE(ROKOKO)

Emine Beder'in tariflerinden biri olan bu kurabiyeyi ilk kez yazın kızımla beraber yaptık. Kurabiyeler çok leziz oldu.

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE(ROKOKO)
Malzemeler:
125g tereyağı veya margarin(oda sıcaklığında)
2 yumurta
1 paket mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker
8 çorba kaşığı hindistan cevizi(6 kaşığı hamurun içine, 2 kaşığı kurabiyelerin üzerine serpmek için)
5-6 çorba kaşığı un
1 paket hamur kabartma tozu
2 paket şekerli vanilin
Yapılışı:
Hamur yoğuracağınız kabın içine yumuşamış yağı, şekeri, 6 çorba kaşığı hindistan cevizini ve yumurtaları alıp krem haline gelene dek yoğuralım. Mısır nişastasını, unu, kabartma tozunu ve vanilinleri ilave edip hamur haline gelene dek yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Üstlerine hindistan cevizi serpelim. Hafifçe yağlanmış veya kağıt serilmiş fırın kabına dizerek ön ısıtılmış fırında 190derecede kurabiyelerin altları ve üstleri açık pembe renk alana kadar pişirelim.








Kızım türk kahvesi keyfi yapmaya bayılıyor, keyifçi annesine çekiyor gün geçtikçe... bir de şeker fal bakıyor anlatamam... insanın kızı olması ne güzel, şükürler olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder