26 Şubat 2016 Cuma

Müze müdürü olmak...ve Visneli Kakaolu Muffin

Bu sömestr tatilinde de rutinimizi bozmayıp anne-kız-teyze üçlüsü olarak müzeye gittik. Daha önce gitmiş olsa da İzmir Tarih ve Sanat Müzesini gezdik.

Sınıf olarak daha önce öğretmenleri ve rehberle yaptıkları ilk turu öyle güzel geçmiş olmalı ki ballandıra ballandıra anıları yadetti, biz de dinledik. Etkilendiği ve hikayesini aklında tuttuğu her heykeli bize tek tek anlattı .

Nehir Tanrısı Kaistros

Bir ara "müze müdürü olmak isterdim" dedi.  Bu bile yeterince hoşumuza gitmişken devamı o kadar gönlüme işleyip o kadar etkilendim ki..."düşünsene her akşam bir heykeli sarılıp eve götürür doya doya bakardım".

Bu kadar seviyordu tarihi ve tarihin korunduğu bu alanları...

Bi de az sevdiği yeme içme kısmından bahsedelim. Ama bu sefer sevilenler kısmında bulunan şanslı muffinlerden...


VİŞNELİ KAKAOLU MUFFIN
Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı vişne

Yapılışı
Yumurta ve şeker,  karışımın rengi açık sarı olana kadar çırpın. Sıvı yağı ve yoğurdu ilave edin, un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyerek hamuru karıştırın. Vişneleri dilerseniz hamura ekleyip karıştırın dilerseniz de muffin kalıplarına hamuru doldurduktan sonra üzerine ekleyin. Hamuru muffin kalıplarının yarısından biraz fazlasına kadar doldurun. 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırında 20-25dk pişirin. Afiyet olsun. (16-18 adet muffin elde ediliyor)

Dilerseniz üzerine krem şanti sıkarak ikram edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder