17 Ocak 2016 Pazar

Misafirlerime gündüz ne ikram edeyim?

Gün yapmaya, güne katılmaya karşıyım ama evim dostlarımla dolsun, bayılırım. Evin bereketidir misafir, inanırım. Mutfağa bi girdim mi daha çok yapmak isterim, duramayabilirim.

En zoru menüye karar vermektir mutfak işlerinde. Gerisi plan, sevgi ve leziz eller ile halledilir.

Bu sefer seramik hobimin bana kazandırdığı güzel insanları ağırlayacağım.

Menüde

Üç Renkli Börek
Açma börek
Tahinli Kek ve
Meyveli tartölet
Var.

(Tarifler için üstlerine tık tık...)


Bu menüdeki tarifler ile 10 kişiyi ağırlayabilirsiniz.
Menü hazır olduktan sonra planlama kolay artık. Davetten bir gün önce çıkardığınız eksik malzeme listesini almaya alışverişe gidin. Yıkanacak sebzeleri yıkayıp hazırlayın. Açma böreği bir gün önceden hazırlayıp pişirmeden dolaba koyun. Tartların hamurunu pişirip dışarıda tutun.
Davet günü sabahı önce açma böreği fırına koyun. O pişerken böreğinizi hazırlayın. Sonra böreği pişirin. O pişerken tartöletlerin muhallebisini hazırlayın. Muhallebi soğuyadururken meyveleri doğrayın. Artık tahinli keki de çırpıp pişirebilirsiniz. Herşeyi servis tabaklarına alın. Son dokunuşları da yaptıktan sonra ikramlarınız hazır.


Sizin de davet sofranız en benimki kadar keyifli, tatlı, bol sohbetli geçer umarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder