23 Kasım 2015 Pazartesi

Çiğ börek sevenler parmak kaldırsın?

Bu soruya bizim evde herkes parmak kaldırır. Hele de Beril çok sevdiği için ben evde de yapmaya çalışıyorum.
Annemin tarifini biraz değiştirerek yaptım bu sefer.  (Eski tarif:http://cincinsfikirli.blogcu.com/eskisehir-li-cig-borek-ve-istanbul-lu-ayran/2008150)



ÇİĞ BÖREK
(7-9 adet)
Hamuru için:
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
Yaklaşık 1/2 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz

İçi için:
100 gr. yağsız veya az yağlı kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı su
1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Soğanı rendeleyin. Kıyma, su, tuz ve karabiberle karıştırıp cıvık bir harç hazırlayın.  Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun.  Ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Kızartma tencerenize veya tavaya 1 su bardağı sıvı yag döküp kızdırmaya baslayın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Unlanmış tezgahta merdane yardımı ile tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlak açın. Yuvarlak açtığınız hamurun yarısına iç malzemeden koyun. Üstünü diğer yarısı ile kapatın. Yarım ay şeklinde iken kenarlarını hamur keseceği ile kesin ve sonra kenarlarını çatal yardımı ile bastırın. Kızdırılmış yağda önlü arkalı kızartın(iç malzeme sulu olduğu için yağ sıçramasına dikkat!) Her iki tarafı altın sarısı renk alınca kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkartın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyetle yiyin.
Yanına bol köpüklü ayran yapmayı unutmayın.

1 yorum:

  1. HİÇ ÇİĞ BÖREK YAPMADIM AMA EN KISA ZAMNDA DENEYECEĞİM VE BEN DİYET YAPIYOR OLSAMDA EVDEKİLER BUNA BAYILACAKLAR ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM

    YanıtlaSil