20 Ocak 2015 Salı

TEPSİDE İÇLİ KÖFTE-Pratik içli köfte tadını yakalamak için



Malzemeler(köfte hamuru):
250 g yağsız dana kıyma
1 yumurta
2 su bardağı ince bulgur
1 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber

İç malzemesi:
250 g yağsız dana kıyma
2 adet kuru soğan
2.5 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber

Üzerine sürmek için :
Yarım kaşık margarin
2 kaşık sıcak su

Yapılışı:
İç malzemeyi hazırlamak için margarini tavada eritin. Soğanları yemeklik doğrayıp tavada pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun. Ateşten alıp tuz, karabiber ve kimyon ilave edip karıştırın.

Köfte hamurunu hazırlamak için; ince bulgur, dana kıyma, yumurta, tuz, karabiber, kırmızı toz biberi bir kaba alıp iyice yoğurun. Ara sıra sıcak suyunuzdan serpip yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız bu köfte hamurunu iki parçaya ayırın.
Bu köfte hamurunun yarısını yağlanmış fırın kabına yarım santim kalınlıkta yayın.
Ortasına iç malzemeyi yayıp ayırdığınız köfte hamuru ile üzerini kaplayın.

Yarım kaşık margarini 2 kaşık sıcaksuyla eriyinceye kadar karıştırın ve köftenin üzerine fırça yardımıyla sürün.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder