20 Eylül 2013 Cuma

KARA TAHTAMIZI KENDİMİZ YAPABİLİR MİYİZ? KOCA DUVARI KARA TAHTAYA ÇEVİRELİM Mİ?


Yeni evimize çok istekli taşındık, eski evimizden çoook büyüktü. rahat rahat yayılacaktık eve. Evet birçok koleksiyonumu atıp gelmiştim ama var olanlar da anca sığacaktı. Ama o kadar da büyük değilmiş meğersem hem de en önemli yer kızıma vereceğimiz oda! İzimden gelerek ciddi koleksiyoncu ve eşyassından ayrılamayan kızıma oda küçük geldi. Ve biz tüm ev zaten senin desek de minik insan tüm cici dekorasyonuna rağmen odasından hoşnut olamadı. Bu yaz en sonunda odasındaki gardrobunu gardrop odamıza alıp odasında geniş bir alanı boş bıraktık.
Oraya da nette ne zamandır gördüğüm duvarı kara tahta haline çevirme projesini yapmak için kolları sıvadık. Bu kadar sitede olabildiğini yazdıklarına göre başaracaktık. Biz de duvarı kara tahtaya çevirebilecektik.
Aile projemiz olarak eşim kızım ve ben gerekli malzemeleri almak için alışverişe çıktık.

Karatahta Boyası yapımı için alışveriş listemiz:
  • İstenilen renkte 1 bardak kadar akrilik boya ya da mat yağlı boya(Biz Polisan Matrix marka 0.750 litre mat yağlı boya aldık. Renk tercihimiz lacivert ya da mordu ama Koçtaş dahil boya satan bir iki yerde de siyah ve beyaz haricinde seçenek yoktu. Aslında Koçtaş istediğiniz renk yapabiliriz ama malzememiz yok dedi. Biz de kara tahtayı o gün yapacağımız için siyah boyayı satın aldık.)
  • 2 yemek kaşığı toz derz(fayans aralarını doldurmada kullanılanlardan,  yarım kilo aldık.)
  • Boyayacağınız yerin büyüklüğüne göre ya boya fırçası ya da rulo(duvar boyayacağımız için biz ikisini de aldık.)
  • Kalın kağıt koli bandı

Alışverişi tamamladıktan sonra boyayacağımız alanın etrafıını boya taşmasın diye bantladık. Yere gazete serdik.




Atabileceğiniz bir kap, 1 adet plastik bardak, 1 adet yemek kaşığı ve 1 adet karıştırma çubuğunu hazır ettik.
Gelelim boyayı hazırlamaya, nette sayfalarda ölçü 1 bardak boyaya 2 kaşık derz dolgusu olarak yazıyor. Bizim alanımız geniş olduğundan biz 2 ölçü yaptık.
Kabımızın içine 2 bardak boyamızdan 3,5 kaşık da derz dolgusu koyduk(derzi boya slu olmasın diye biraz az koyduk, baktık tam kıvamında görününce 4 kaşığa tamamlamadık)iyice homojen oluncaya kadar karıştırdık.

Sıra boyamaya geldi.
Kenarları fırça, geniş alanı da rulo ile boyadık. Kızım babasıyla bu işi yapmaktan müthiş zevk aldı. Sanırım üst üste 3 katman boyadık.

Şimdi sıra kurumasını beklemekte. Hepimiz ama en çok kızım heyecanlı...Duvar boyanırken ona boyattığım cam su şişesi allahtan önce kurudu da, tebeşirle denedi, yazıyordu!  Gene de bir gün duvarın kurumasını zor bekledi.
Gittik ona tozsuz rengarenk tebeşirler aldık. Ve sonunda duvar kurudu.
İşte sonuç:
O çok sevdiği yazma çizme işlerini koca alana yapıyor, öğretmencilik oynuyor sanırım artık odasını daha çok seviyor:)))

3 yorum:

  1. merhaba sizce 12 metrekarelik bir alanı karatahtaya çevirmek için ne kadar boya gerekir ayrıca fotoğraflarda tiner benzeri bi malzeme görüyorum. kullandınız mı acaba ? son olarak genelde herkes 2 kat boya yamış siz sadece 1 kat mı boyadınız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam ne kadar boya gerekir bilemiyorum. Parti parti boyayı derzle karıştırıp yapın. Önce ×3 ölçü boya üretin mesela. Rulo ile yapın. Rulo nun sığacaktı ağzı geniş bir kapta yapın boyayı. Tiner boya koyu olursa diye tedbiren almıştık. Fırça işi bitince fırçayı temizlemek için kullanılabilir. Biz 3 kat boya yaptık. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Kolay gelsin.

      Sil
    2. Tam ne kadar boya gerekir bilemiyorum. Parti parti boyayı derzle karıştırıp yapın. Önce ×3 ölçü boya üretin mesela. Rulo ile yapın. Rulo nun sığacaktı ağzı geniş bir kapta yapın boyayı. Tiner boya koyu olursa diye tedbiren almıştık. Fırça işi bitince fırçayı temizlemek için kullanılabilir. Biz 3 kat boya yaptık. Umarım bu bilgiler işinize yarar. Kolay gelsin.

      Sil