25 Mayıs 2012 Cuma

TUT KOPAR-KURU ÜZÜMLÜ COOKIE

Bu kurabiyeler komşum Deryaların ve Birsen Hanım'ın evinde en sık yapılan kurabiyelerdenmiş. Bana bu kurabiyelerden yapıp getirdiklerinde hemen tattım ve ben de çoook beğendim. İşte onların tarifi:

Birsen Hanım'ın Tut Kopar'ı






Derya'nın Tut Kopar'ı (o sade-kuru üzümsüz yapmıştı)


TUT KOPAR (KURU ÜZÜMLÜ KURABİYE-COOKİE)
Gerekli malzemeler:
1 paket margarin(oda sıcaklığında erimiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı kadar)
1 avuç kuru üzüm
Yapılışı:
Tüm malzemeleri karıştırıp en son kuru üzümleri ekleyiniz. Sonra elinizle fırın tepsisine 1 tutam koyup ön ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun

















































3 yorum:

  1. Ben de bu tarifi daha önce denmiştim ama tarifi biraz daha farklıydı.Bu arada blogunu çok beğendim.Takipteyim.Sende takip edersen memnun olurum.Sevgiler...

    www.modayizbiz.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ilk fırsatta denemeliyim :)

    bende beklerim :)

    http://shoeeobsessionn.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  3. Blog harika.. Nasıl olmuş da bunca zamandır görmemişim, hayret...
    Takipteyim, denemelerime başlamalıyım :)

    YanıtlaSil