27 Eylül 2011 Salı

LİMONLU KEK


Kardeşim ilk çıktığında Carte d'Orun Limonlu Kekini pişirdiğinde hem ben hem de kızım bu lezzete bayıldık! Ama bu sefer ev yapımı pişirmek isteyince adı da limonlu kek olan blogdan tarif almanın doğru olacağını düşündüm. Bu kekim de beğenildi(mis gibi kokuyor, nefis bir aroması var gibi yorumlardan anladım:)))ama başka tarifleri de denemek için diğer limonlu kek tariflerinizi de bekliyorum.

LİMONLU KEK
Gerekli malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı un
1 su bardağından biraz az süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet limon (daha yoğun limon aroması için orijinal tarifteki 1 limon yerine 2 limon kullanın derim)
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Hazırlanışı:
Fırınızı 175 dereceye ısıtın. Bir kapta şeker ve yumurtaları çırpın, sonra üzerine un, ayçiçek yağı, şekerli vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Ayrı bir yerde limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu da sıkarak bir su bardağına koyun. Limon suyunun üzerine bir su bardağını tamamlayacak kadar süt ekleyin. Bu iki malzemeyi de karışıma ekleyerek topak kalmayıncaya kadar karıştırın. Yağlanmış kalıba karışım dökerek 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Dipnot:Ben kek karışımını ikiye bölerek 2 ayrı sığ fırın kalıbında pişirdim, o yüzden fotoğraftaki kekim ince.

1 yorum:

  1. limonlu kek gibisi var mı? ama üzümlüye ayıp olmasın şimdi, yok yok limonluyu daha çok seviyorum sanırım:))

    YanıtlaSil