24 Haziran 2011 Cuma

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI




Gerekli malzemeler:


250 g kadayıf

1 küçük çay bardağı şeker

2 yemek kaşığı tereyağ

1 su bardağı kırılmış(iri çekilmiş) ceviz içi




Muhallebisi için:

1 litre süt

6 tepeleme yemek kaşığı un

1 su bardağı şeker

3-4 parça damla sakızı



1 poşet krem şanti

1 su bardağı süt



Yapılışı:

Kadayıfı 10-15 dakika buzlukta tutup hafif dondurduktan sonra temiz bir poşetin içine koyun. Tezgahınızın üstünde poşetin üstüne bastırarak kadayıfları ufalayın. (Bir ekmek kesme tahtası üzerinde bıçakla kıymaya kalkarsanız etrafa çok sıçrayacaktır, bu yüzden poşette ezmenizi tavsiye ederim.)


Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları tavaya ekleyip orta ateşte hafif kahverengi oluncaya kadar karıştırarak kavurun. Üzerine toz şekeri ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Dibi tutmaması, yanmaması için kadayıfı ayrı bir kapta soğutun. Soğurken cevizleri ekleyip karıştırın.


Bu arada muhallebiyi yapalım. Orta boy bir tencerede orta ateşte tüm muhallebi malzemesini çırpma teli ile sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alın soğumaya bırakın.


1 bardak süt ile krem şantinizi hazırlayın. Krem şantiyi ılınan muhallebinin içine dökerek tekrar çırpın. Muhallebiniz hazır. Bırakın iyice soğusun!


Bir cam kaba (ben 31x20cm'lik oval borcam kullandım) kadayıfın yarısını dökün, üzerine muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin. Kalan kadayıfı da üzerine serip buzdolabına yerleştirin.



İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.



Afiyet olsun!






1 yorum:

  1. merhabalaarr:))
    sayfanızı tesadüfen keşfettim...
    çok cici bir sayfanız war...
    seve seve izlemeye aldım hemen...
    bende sizi beklerim sayfama...
    gönül dolusu sevgilerimle...
    :)

    YanıtlaSil