12 Ocak 2019 Cumartesi

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz

Herşey mevsiminde güzel.  Bunlar da tam kış mevsiminin ürünleri ise hepsi bir arada tatlı ekşi lezzetinde güçlü sağlıklı bir seçim sunacaktır. Bir de benim gibi hepsini çiğden pişirin tam sağlık deposu.

Her kereviz yaptığında rahmetli annemin söylediği gibi türküyü tutturun 🎶🎵"kereviz özüyle kim görmüş  gözüyle..." (kalenin bayır düzü)

Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz

4 kişilik
Gerekli malzemeler:
3 adet orta boy kereviz
1 adet orta boy ayva
1 adet boy soğan
1 adet patates
2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı su
1 adet portakal veya mandalina suyu
1 adet limon suyu
Arzuya göre bir kaç sap kereviz yaprağı

Yapılışı:
Soğanı kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları soyup ince doğrayın. Tencereye atın
Kerevizleri ve ayvaları soyup iri  küp, havucu soyup yuvarlak şekilde doğrayın. Tencereye bunları da atın. Üzerine su, zeytinyağı , limon ve mandalina suyu, tuz ve şekeri ilave edip kapağı kapalı 20 dakika pisirin. Patatesi  soyun iri küpler halinde doğrayın, dilerseniz kereviz yapraklarını da tencereye ekleyip 15 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder