8 Kasım 2016 Salı

İlk Restoran nerede idi? FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA






İlk Restoran isminin nereden geldiğini öğrenip "gereksiz ama bilmek de guzel" haznemize koyduktan sonra gelelim tarifimize, çok leziz ve sağlıklı bir balık yemeği tarifine;

FIRINDA HAMSİ BUĞULAMA 

Gerekli Malzemeler:
4 kişi için


500g hamsi 
1 adet büyük boy kuru soğan 
3 adet domates 
1 adet limon
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
4-5 dal maydanoz
Bir tutam tuz

Yapılışı:
Hamsileri temizleyin, kılçıklarını çıkarıp atın. Suda bekletin, kanı akınca süzmeye bırakın. Domatesleri  soyun, enine dilimleyin. Fırına dayanıklı büyük bir kaba tabanı kaplayacak şekilde yerleştirin.  Soğanı enine dilimleyin domateslerin üzerine koyun. Üzerine temizlenmiş hamsileri yerleştirin. Üzerine kabuğuyla limon dilimlerini yerleştirin. Maydanozları serpiştirin. Zeytinyağını gezdirip azıcık tuzlayın.  200 derecede fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin.  Balıklar hafif kızarınca fırından alın. Afiyet olsun. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder