9 Mart 2012 Cuma

İZMİR'DEKİ KAHVALTI MEKANLARI: RAHATLA CAFE URLA






















Anneme hastanede refakat ederken hazırlamıştım bu postu. Yayınlama zamanı:

Şimdi 6 yaşında olan kızım ilk ata bindiğinde 3 yaşında idi. Bindiği yer de Urla'daki Rahatla Cafe idi. At ve dinlenme konseptini bir araya getiren hoş ismi ve logosu ile 0 zamanlar haftasonları geniş ferah bahçesi ve at binme parkuru ile oldukça rağbet gören bir yer idi.

Çoktandır gitmediğimiz mekana geçenlerde gittiğimizde değişiklikleri farkettik. Kapalı mekanı oldukça dar olduğundan bahçeye camdan bir kapalı yer yapmışlar ki insanın kış bahçesi diyesi geliyor. Ferah, şık ve sıcacık bir ortam.

Bir palyaço abla gene çocukları mekanda oyalıyor, onlara balondan kelebekler, köpekler, kılıçlar yapıyor.

Esas fark menüde; daha önce geleneksel kahvaltı olmayan mönüde şimdi yok yok, hem de fiyatlar günümüz için eskiye nazaran daha makul. Çok lezzetli ve hem göz hem de karın doyuran keyifli kahvaltı kişi başına 15TL, yumurta ekstra içeceklerle bu 25 TL'yi buluyor.


Kızım Güneş isimli ata binmeyi seviyor zira o bir pony. Bu arada her yaştan biniciyi burada görmek mümkün, bense hiçbir zaman ata binme hevesinde olmadım ve denemedim. At eğiticileri ise çocuklarla atları son derece sempatik bir noktada buluşturan çocuklara at sevgisini aşılayacak kadar ilgili ve sevgi dolu kişiler. 5 dakika ata binme ise sanırım 10TL idi.

Gitmek isterseniz İzmir – Urla otoban çıkışından sonraki Dörtyol Mevkii’ne gelmek ve Opet – Shell benzin istasyonları arasındaki giriş tabelasını takip etmek.

Bu şirin yerin sitesi de bir hayli hoş, ilgileniyorsanız detaylar için buyrun:




5 yorum:

  1. Güzel bir yere benziyor, paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bahar gelmiş oralara. fotoğraflar icimi açtı. kahvaltı sofrası da iştahımı.

    YanıtlaSil
  3. şahane bir mekan bana güvenin ve en kısa zamanda gidin.biz arkadaşlarla kahvaltıya gittik.harikaydı doğrusu.

    YanıtlaSil
  4. Sayın blog yöneticisi Vip danışmanlık olarak makalelerinizi çok beğendik. Ekibimiz olarak başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil
  5. Kahvaltı güzel ama 10/11/2013 de akşam yemeğine gittik 3 yarım piliç söyledik pilicimizin kanat ve butu yoktu.Birdaha asla gitmem zaten fiyat olarak yüksek bide dalga geçer gibi göğüs eti koymuş getirmiş.Galiba bizim piliç koşamıyor ve uçamıyordu.Tamamen para kaygısı taşıyan bir mekan.

    YanıtlaSil