Gerekli Malzemeler:
250g-400g makarna(tercihen pasta villa penne türü)
1 paket krema
1 adet somon fileto
Tuz, karabiber
Dereotu
Kapari
Yapılışı: Somon balığının her iki yüzünü tuz ve karabiberle ovun. Tavada az zeytinyağında her iki yüzünü en fazla 5'er dakika kızartın. Hafif soğumaya bırakın. Makarnayı al dente haşlayın. Makarna pişerken somonun kılçığını ayıklayıp balığı küçük küçük tiftin.
Makarna haşlanınıca üzerine somonu, kremayı ve az tuz ekleyin. Hepsini karıştırın.
Bir servis tabağına alın.
Somona dereotu çok yakışır, eğer dereotu seviyorsanız makarnanın tamamına karıştırabilir, ya da servis yaparken makarnanın üzerine azıcık serpebilirsiniz. Ama dereotu sevmiyorsanız koymayın.
Biz kapari sevdiğimiz için kapari de ekliyoruz. Bu da tercihinize bağlı.
İşte tavada kızarmış somonumuz:
Bizim evde makarnanın en sevilen halidir somonlusu. Spesiyalimiz olup çok sık yaptığım ve herkesin ikinci tabağı istediği yemeğimizdir. Aşağıda değişik zamanarda yaptığım ve görüntülediğim somonlu makarnalar var. Sol üstteki makarnayı Roma seyahatimden almıştım. Ambalajını attığıma pin pişmanım, markasını keşke bilebilseydim. Müthiş lezzetli insanın ağzını dolduran ve iştah kabartan bir makarnaydı.
Umarım siz de güzel neşeli sofralarda afiyetle yersiniz makarnanızı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder