O güzel günlerden birinde güzel arkadaşlarla güzel bir sofradan bir tarif de var!
Yazı hissettirecek ve bir sonrakini iple çektirecek bir fotosuyla arkadaşımdan hatıra...
Limonlu Haşhaş Tohumlu Kek
Malzemeler
- 2 su bardağı (280 g) un
- 1 çay kaşığı (4 g) kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı (2 g) tuz
- 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
- 125 g tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış)
- 1 su bardağı (200 g) şeker
- 1/2 su bardağı (120 g) krema
- 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (2 adet limondan)
- 4 adet büyük boy yumurta
- 1/4 su bardağı (60 g) zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı (30 g) limon suyu
- 1 çorba kaşığı (15 g) vanilya özütü
- Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. 30×10 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
- Unu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kaba eleyin. Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın.
- Başka bir karıştırma kabında tereyağını, şekeri, kremayı ve limon kabuğu rendesini iyiçe çırpın.
- Teker teker yumurtaları ekleyin ve her ekleyişte tamamen karışmasına dikkat edin.
- Zeytinyağını, vanilyayı ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
- Unlu karışımı üzerine eleyin ve bir spatula yardımıyla unlar tamamen kaybolana kadar (mümkün olduğunca az) karıştırın.
- Fırında 55 dakika pişirin.
- Dilerseniz kalıptan çıkardığınız kekin tepesine soğumadan önce reçel sürebilirsiniz.(arkadaşım gül reçeli sürmüştü, siz sevdiğiniz dileğiniz reçeli sürebilirsiniz)
Not: Orijinal tarif Cafe Fernando'ya aitmiş, fotoğraftaki kek ise arkadaşımın eseri.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder