9 Temmuz 2013 Salı

Halley'li Parfe



Kolejden eski arkadaşlarım Berna ve Simin ile buluşmanın tadı sadece ikramlarımızdan kaynaklanmıyor. Geçmişi paylaşma, birbirimize açılabilme, sosyal ve kültürel yaşantıları ve yeni trendleri konuşma, rahatça maskesiz kendin olabilme ve dilediğince gülme...İkramlarımız ise bu leziz sohbetlerin yanında biz iştahlı ekip için mutluluk artıcı yardımcılar oluyor.
Birgün Berna'nın teklifi üzerine Simin "pratik tarifler" kitabı çıkarır mı bilmem ama ben onlardan önce davranarak Simin'in tarifini sizlerle paylaşıyorum. Tabii ki kendisinin izniyle. teşekkürler Simin'cim. Hep neşeli güzel masalarda buluşmak dileğiyle...

Halley'li Parfe
Gerekli malzemeler:
2 paket vanilyalı puding ve pişirmek için süt
1 paket krema
10 adet Ülker Halley
Yarım çay bardağı dövülmüş ceviz

2 paket vanilyalı pudingi paketin arkasındaki tarife göre pişirin, içine 1 paket krema koyup çırpın. Sonra Halleyleri küp küp kesip içine koyun. Cevizi de ekleyip hepsini karıştırıp borcam gibi derin bir kaba dökün (dilerseniz streç film kaplanmış bir kek kalıbına da koyabilirsiniz). 1 gece buzlukta bekletin. Servisten 15 dakika önce çıkarıp servis yapın. Dilerseniz üstüne çikolata sosu döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet  olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder