Yazın en güzel zamanı... sıcaklar, annemin yokluğu ve üzücü gündemler boğacak gibi oluyor ama yaşama
dört elle sarılma zamanı...Şimdi vişne zamanı; vişneleri ayıklarken hiç bişey düşünmeden sadece buna odaklanmak, üstü kırmızı beneklerle dolmuş küçük kızımı seyretmek ve vişneli tatlar düşleme zamanı...
Vişneleri ayıklayıp buzluğa attım mı tamam, vişneli votkayı bayrama yetiştirmeliyim, Ebru ve Defne'ye de vişneli muffini yetiştirdim mi benden mutlusu yok!
Sonra mı?
Ben böyle güzel muffin yemedim, ben bu sohbete doyamadım, eski arkadaşlar gibisi yok, bayramda vişneli votka içeceğiz, kışın muffin için buzlukta dondurulmuş vişne stoğum var yupppiiii zamanı!
İşte o eşsiz muffinler:
VİŞNELİ ÇİKOLATALI MUFFİN
15 adet için:
Gerekli Malzemeler:
2 yumurta,
3 fincan toz şeker,
3 fincan sıvıyağ
2 fincan yoğurt,
6 fincan un,
1 paket kabartma tozu,
Arzu edildiği kadar damla çikolata
1 kase çekirdeği çıkarılmış vişne ( dondurulmuş olabilir )
Hazırlanışı;
Öncelikle şekeri ve yumurtayı iyice çırptıktan sonra, üzerine yağ,elenmiş un, yoğurt ve kabartma tozunu katıp karıştırın. İçlerine muffin kağıdı konmuş kalıpların en altına birer vişne tanesi koyup her birine birer kaşık hamur koyun. Sonra yine her birine birer vişne daha koyup, kalıpların dörtte üçünü hamurla doldurun. Son olarak en üstlerine istediğiniz kadar damla çikolata serpin. Bu ölçülerden tam 15 adet çıkıyor. Önceden ısıtılmış 180'deki fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 25-30 dakika kadar sürüyor. Pişip pişmediklerini muffinlere kürdan batırarak kontrol edin. Batırdığınız kürdana hamur bulaşmıyorsa muffinler pişmiş demektir. Fırından çıkan muffinler tamamen soğuduktan sonra servise hazırlar. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder