2 Mart 2016 Çarşamba

Çocuklara yeni hobi:PYSSLA çalışmalarımız... ve tarifimiz Haşlama Böbrek Yatağı


Beril'e geçen sene aldığımız PYSSLA benim de sevdiğim bir hobi oldu.
Yapmanın yanı sıra onları yaka iğnesi haline getirip takan da benim. Çılgın anne!

Boncukları bir tabla üzerine diziyor, figür ortaya çıkınca da üzerine özel kağıdı yapıştırıp sıcak ütü ile boncukların birbirine yapışmasını sağlıyoruz. 
Çok güzel figürler ortaya çıkıyor. Nette yüzlerce figür var. Sonra istediğiniz şekilde değerlendirin. 

Gelelim tarife...etin kemiğinin ve iliğin faydaları malum gene gündemde. Çocuklarımıza bunları yedirebilirsek ne mutlu. Ben Berili zaten kemik suyu ve iliğini içeren çorbalarla büyütüm. Şimdi eti de seviyor. Umarım siz ve çocuklarınız da bu tarifi seversiniz.



Haşlama Kuzu Böbrek Yatağı
Malzemeler:
Kişi sayısı kadar kuzu böbrek yatağı eti. Kasaptan tek tek alabilirsiniz. Ben 3 parça aldım. 6 parçaya kadar suyu bir bardak patates ve soğanı 1 er adet artırarak tarifi yapabilirsiniz.
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 orta boy soğan
2 orta boy patates
1 tatlı kaşığı sirke
Tuz
Karabiber
6 bardak su
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı un
Hazırlanışı Ve Yapılışı:
Öncelikle etleri tencerede sıvı yağda önlü arkalı 3-4 dakika pisirin. Sonra uzerine suyu ve 4'e böldügünüz soğanları ekleyin. Etler yumuşak olsun diye sirkeyi de dökün. Yaklaşık 1 saat 10 dakika pişmeye bırakın. Sonra büyük büyük doğradığınız patatesi ilave edin. Bu arada limon ve unu karıştırın. Üzerine etin suyundan ekleyip azıcık sıvılaştırarak 10 dakika sonra patatesler yumuşayınca yemeğin içine katın. Tuz ve karabiberi de ilave edin.  Bir 5 dakika sonra yumuşacık leziz etleriniz hazır. Sıcak olarak servis yapın afiyet olsun. ( Hazırlaması ve pişirmesi çok kolay olan bu tarif, ben düdüklü kullanmadığımdan süre olarak uzun pişiyor,  yaklaşık 1,5 saatte pişiyor. ) Kemiğin içindeki iliği yemeği sakın ihmal etmeyin.