16 Mart 2015 Pazartesi

Ev Yapımı Nugget


Bebek gördükçe Beril'in bebeklik hallerini anımsıyorum. Zaman hızla geçiyor ama bizimki hep dolu dolu şu "kaliteli" dedikleri halde geçti, geçiyor. Hergün özel bir şey mutlaka yapıyoruz. Sıradan birbirinin aynısı bir yaşam yok bizde. 3.sınıfın sonuna kadar neredeyse her okuldan geldiğinde onu bir süprizle karşıladım. Bu bazen bir kalem, bazen bir çikolata, bazen yeni bir lezzet keşfetme, bazen park, bazen bir sergi oldu. Bu sene dersleri yoğun, biraz kısıtlı zamanda bişeyler yapıyoruz.  Mutfak serüvenlerimiz devam. Aşçı ol sen diyorum ama o müzik öğretmeni olmak istiyor. Tavuk eve artık az giriyor bari hazır yemeyelim kendimiz yapalım dedik. 14 Şubatta babamız Kenya'da olduğundan biz de kendi kendimize böyle kutladık.

Ev yapımı nugget
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
Az karabiber
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Kıyma olması için tüm bu malzemeleri mutfak robotunda çekin.

3 ayrı kaba birer su bardağı un, galeta unu ve 2 yumurtayı çırparak koyun.

Bu tavuk kıymasını biraz unlanmış düz bir alana alın, bir parmak kalınlığında dikdörtgen şekil verin. İstediğiniz kalıpla şekil verin. Şekil verdiğiniz parçaları sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayın. Bir tavaya biraz zeytinyağı  ekleyip kızdırın. Nuggetları ekleyip, altın rengi olana dek çevirerek kızarttıktan sonra fazla yağını almak için havlu peçeteye çıkararak servis edebilirsiniz.