28 Kasım 2013 Perşembe

İzmir markası: Reyhan Pastanesi

İzmir'in ünü şehir dışına taşmış pastanesinin keyif veren lezzetli tatlılarından, pastalarından vazgeçemiyor insan! Ben en çok üzerine çikolata sosu dökülerek servis edilen dondurmalı pastasını yani Rokokosunu seviyorum, koca bir dilim uzun süren bir lezzet şöleni!

Cheesecake sevenler için de leziz alternatifleri var.

Yolunuz düşerse denemeden geçmeyin!

DEĞİŞİK YEREL MAKARNALAR

Roma'dan gelirken getirdiğim ve pişirdiğim makarnanın tadı hala damağımda! Ama ülkemizde de öyle güzel örnekleri var ki! Örneğin yukarıdaki yuvarlak olanı, onu Sığacık kadınlar Pazarı'nda (Seferihisar-Izmir) buldum. Ilk kez alacağım için nasıl yapmam gerektiğini sordum. Fırında yap, üstüne de tavuk koy pişir tavsiyesinde bulundular. Pazarı da anlatmam gerek, İzmirliler mutlaka bir pazar günü Sığacık pazarına uğrayın. Kaleiçi'nde olan pazara aç gidin. Bayanlar kendi yaptıkları börekleri(ki binbir çeşit güzelim Ege otlarıyla yapılmış) ve tatlıları( kalburabastıdan tut baklavaya kadar envai çeşit) satıyorlar. Dilediğinizi alıp geniş meydanda banklarda oturarak yiyebilirsiniz. Ben yukarıdaki makarnayı tavsiye ettikleri gibi fırında tavuk suyu ve tavukla pişirdim. Parmaklarımızı yedik! Pazara yolunuz düşerse bu makarnadan mutlaka alın, biraz pahalı ama değer!


Aşağıdaki ürünleri de İstanbul'dan Izmire dönerken Susurluktaki Festiva Alışveriş Merkezinden aldım! Seyahatlerde yerel ürünleri almayı öyle çok severim ki! Bunları da iyi ki almışım. Biz hep marketlerden bilindik markanın kuskusunu aldığımızdan kızıma Coşkun kuskus değişik geldi, ahhh gerçek lezzetleri bilemiyorlar zamane çocukları!

21 Kasım 2013 Perşembe

Çocuğumuza neşeli bir spagetti yapalım mı? İşte sosisli makarna!



Sosisli Makarna:
 Sağlıklı beslenen çocuğumun en zararlı sosisi kırk yılda bir yediği gerçeğiyle birlikte bu makarna ona hem lezzeti hem de görüntüsü itibariyle çok hoş bir sürpriz oldu.

Spagetti Makarnaların bir kısmına sosisleri geçirip normal makarna haşlar gibi pişirdim.

Sonra da sıcak servis yaptım.

O mutlu, biz mutlu:)))