1 Ekim 2013 Salı

DEĞİŞiK BİR KEK yedim! LİMONLU HAŞHAŞ TOHUMLU KEK

Yaz neden güzel? Keşfedilecek gezilecek yerler var, sıcak kumlardan serin sulara atlamak var, bronz mutlu insanlarla kahkahalar var, soğuk içecekler nefis yemekler eşliğinde sohbetler var, müzik dans ve coşmak var...Yaz güzel-di!
O güzel günlerden birinde güzel arkadaşlarla güzel bir sofradan bir tarif de var!
Yazı hissettirecek ve bir sonrakini iple çektirecek bir fotosuyla arkadaşımdan hatıra...

Limonlu Haşhaş Tohumlu Kek
Malzemeler
  • 2 su bardağı (280 g) un
  • 1 çay kaşığı (4 g) kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı (2 g) tuz
  • 3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
  • 125 g tereyağı (oda sıcaklığında, yumuşamış)
  • 1 su bardağı (200 g) şeker
  • 1/2 su bardağı (120 g) krema
  • 2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi (2 adet limondan)
  • 4 adet büyük boy yumurta
  • 1/4 su bardağı (60 g) zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı (30 g) limon suyu
  • 1 çorba kaşığı (15 g) vanilya özütü
Yapılışı
  1. Fırınınızı önceden 180 C’de ısıtın. 30×10 cm’lik bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
  2. Unu, kabartma tozunu ve tuzu geniş bir kaba eleyin. Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın.
  3. Başka bir karıştırma kabında tereyağını, şekeri, kremayı ve limon kabuğu rendesini iyiçe çırpın.
  4. Teker teker yumurtaları ekleyin ve her ekleyişte tamamen karışmasına dikkat edin.
  5. Zeytinyağını, vanilyayı ve limon suyunu ekleyin ve karıştırın.
  6. Unlu karışımı üzerine eleyin ve bir spatula yardımıyla unlar tamamen kaybolana kadar (mümkün olduğunca az) karıştırın.
  7. Fırında 55 dakika pişirin.
  8. Dilerseniz kalıptan çıkardığınız kekin tepesine soğumadan önce reçel sürebilirsiniz.(arkadaşım gül reçeli sürmüştü, siz sevdiğiniz dileğiniz reçeli sürebilirsiniz)

Not: Orijinal tarif Cafe Fernando'ya aitmiş, fotoğraftaki kek ise arkadaşımın eseri.

Afiyet olsun.