6 Mart 2013 Çarşamba

ÇOK DEĞİŞİK BİR TAVUK ŞİŞ YAPMAYA NE DERSİNİZ? HEM DE MİDYE TAVA GÖRÜNÜMLÜ!

TAVUK ŞİŞ (MİDYE TAVA LEZZETİNDE) 

Gerekli Malzemeler:
750 gram kuş başı tavuk eti( ben kemiksiz but alıp parçalara bölüp çöp şişe dizdim)
1 şişe maden suyu
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
SOSU için
250 gram yoğurt
3 dilim ekmek içi ufalanmış
2 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi
YAPILIŞI
Tavuk etleri kuşbaşı doğranır ve unlanır, çöp şişlere geçirilir ayrı bir kapta maden suyu,bir su bardağı un , tuz iyice karıştırılır koyu bir bulamaç elde edilir, şişlere geçirdiğimiz tavuk etleri bu karışıma bulanır ve sıvıyağda kızartılır.
Sosu için yoğurt, dövülmüş ceviz içi ve sarımsaklar, ufalanmış ekmek, hepsi karıştırılıp bir sos hazırlanır kızartılan tavuklar bu sosa batırılıp sıcak olarak yenir.
 
Bu tarifi yıllar önce Sevgili Kızılcık Surubundan almıştım. Yapmak anca bu zamana nasip oldu. İyi ki de o tarifi almışım ve geç de olsa denemişim. Ailecek sevdiğimiz bir spesiyalimiz daha oldu!

4 Mart 2013 Pazartesi

VİŞNELİ BROWNİ

Yapması çok pratik, tadı şahane bir browni tarifi:

VİŞNELİ BROWNİ
Malzemeler:
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
125 gr tereyağı
125 gr margarin
3  büyük paket çikolata (80 gr'lık 3 adet bitter çikolata)
1 su bardağı vişne (taze veya dondurulmuş)

Yapılışı:
Yumurtaları kırıp şekerle karıştırın. Üzerine un ve kabartma tozunu ilave edin. Tereyağı ve margarini birlikte ocakta eritin. Çikolataları benmari usulu eritin. Hepsini karışımın üzerine dökün, birlikte karıştırın. Yağlanmış fırın kabına döküp üzerine aralıklı bütün vişnleri dizin. 150 derece ön ısıtımış fırında 55 dakika kadar pişirin. Üstü yanmadan, kürdan testinden sonra fırından alın.


çiğ hali:


Pişmiş, nefis kokan ye beni ye diyen hali!
















Afiyet olsun!