9 Şubat 2012 Perşembe

KELEBEK MOTİFLİ YÜN ÖRGÜ KAZAK









Kız çocuğu işte, çiçek, kelebek gibi motifler seviyor. Büyükannesi de(anneannesi- anneannesinin öğretmesi ile büyükanne diyor) 71 yaşında onun sevgisiyle yeni motiflerle onu mutlu etmek için uğraşıyor.




Bu motifi ben netten buldum, nette böyle örgü şablonu bulmak çok zor oluyor. Bunu bulunca altın bulmuş gibi sevindim.






Anneciğime de torunu için örmek düştü. 6 yaşındaki minyon kızım için ördüğü kazağa tek kelebek yapmayı düşünürken kelebek az gelip ön yüzde bir boşluk görünce bir kelebek daha ekledi, böylece daha da güzel ve dolu bir görüntü çıktı. İp olarak da hafif simli orta kalınlıkta bir yün seçtik, 4 numaralı şişle ördü.







Dipnot: bunu annem bu kış kızımın kasımdaki doğumgününde hediye olarak verdi. İnsanın 1 ay sonra ne olacağı belli olmuyor, günlerini torununu ve bizleri mutlu etmek için geçiren canım annemin çok ağır hasta olduğunu kasım ayı sonunda öğrendik. Şimdi kaybettiğim hayallerim arasında annemin iyileşip kızımla daha uzun yıllar güzel zamanlar geçirmesi var.










7 Şubat 2012 Salı

BLOGCUYA ÖZEL BUTİK



İstanbul Beşiktaş'ta açılan V Butik bloggerlar için özel köşe yapmış; oturup kahve içip sohbet etmeleri için. Ne hoş! Acaba İstanbullu bloggerlar bir buluşma gerçekleştirdiler mi orada? İzlenimlerini almak isterdim!

4 Şubat 2012 Cumartesi

TERBİYELİ KUZU İNCİK




Hayallerimi kaybettim. Neşemi, enerjimi kaybettim. Her şeye rağmen kendimi yemek pişirmeye ve bloguma bu yemekleri eklemeye zorluyorum ve bu bana iyi geliyor.

İşte etobur cincinsfikirli'den güzel bir et yemeği daha...


TERBİYELİ KUZU İNCİK

Malzemeler:

1 kg kuzu incik (4-5 tane kuzu incik)

4 adet orta boy soğan

3 adet patates

3 adet havuç

2 adet kereviz(dilerseniz)

1 çorba kaşığı tereyağı


Tuz, karabiber
Terbiye için:

3 yumurta sarısı

2 limonun suyu

1/2 kahve fincanı su


Hazırlanışı:

Eti yıkayıp derin bir tencereye koyun. İri doğranmış patates, havuç, soğan, kereviz, tereyağı, tuz, karabiberi ve 1/2 çay bardağı ılık suyu ekleyip et yumuşayana kadar orta ateşte pişirin.(suyu biterse her 15 dakikada bir 1/2 çay bardağı ılık su ilave edebilirsiniz.)

Terbiyesi için tüm terbiye malzemelerini bir araya getirip çırpın. Hazırladığınız bu karışımı sıcak etin üzerine dökün. Karıştırıp bir taşım daha kaynatıp yemeğinizi servis yapın.


Afiyet olsun.