27 Eylül 2011 Salı

LİMONLU KEK


Kardeşim ilk çıktığında Carte d'Orun Limonlu Kekini pişirdiğinde hem ben hem de kızım bu lezzete bayıldık! Ama bu sefer ev yapımı pişirmek isteyince adı da limonlu kek olan blogdan tarif almanın doğru olacağını düşündüm. Bu kekim de beğenildi(mis gibi kokuyor, nefis bir aroması var gibi yorumlardan anladım:)))ama başka tarifleri de denemek için diğer limonlu kek tariflerinizi de bekliyorum.

LİMONLU KEK
Gerekli malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı şeker
2.5 su bardağı un
1 su bardağından biraz az süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 adet limon (daha yoğun limon aroması için orijinal tarifteki 1 limon yerine 2 limon kullanın derim)
1 paket hamur kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Hazırlanışı:
Fırınızı 175 dereceye ısıtın. Bir kapta şeker ve yumurtaları çırpın, sonra üzerine un, ayçiçek yağı, şekerli vanilin ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Ayrı bir yerde limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu da sıkarak bir su bardağına koyun. Limon suyunun üzerine bir su bardağını tamamlayacak kadar süt ekleyin. Bu iki malzemeyi de karışıma ekleyerek topak kalmayıncaya kadar karıştırın. Yağlanmış kalıba karışım dökerek 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Dipnot:Ben kek karışımını ikiye bölerek 2 ayrı sığ fırın kalıbında pişirdim, o yüzden fotoğraftaki kekim ince.

24 Eylül 2011 Cumartesi

KAHVALTILIK PUFLAR



Bu tarifi yıllar önce http://www.eliminemegi.blogcu.com/ almışım. Denemek bugüne nasip oldu. Bu pişiye benzer bişey. 6 yaşındaki kızım yaptı, kalıplarla da kesip kahvaltıda leziz ve güzel bir sunum yaptık.



KAHVALTILIK PUFLAR
Gerekli malzemeler:
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı süt
1 yumurta
1 paket hamur kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı:
Bir kapta tüm malzemeleri karıştırın. Unu ekleye ekleye kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Tezgaha biraz un serperek hamurunuzu orta kalınlıkta açıp kalıplarla kesin.
Kızgın yağda kızartın.
35-40 adet puf çıktı(hepsi fotoğrafta görünmese de:))))
Afiyet olsun.