24 Haziran 2011 Cuma

MUHALLEBİLİ KADAYIF TATLISI




Gerekli malzemeler:


250 g kadayıf

1 küçük çay bardağı şeker

2 yemek kaşığı tereyağ

1 su bardağı kırılmış(iri çekilmiş) ceviz içi




Muhallebisi için:

1 litre süt

6 tepeleme yemek kaşığı un

1 su bardağı şeker

3-4 parça damla sakızı



1 poşet krem şanti

1 su bardağı süt



Yapılışı:

Kadayıfı 10-15 dakika buzlukta tutup hafif dondurduktan sonra temiz bir poşetin içine koyun. Tezgahınızın üstünde poşetin üstüne bastırarak kadayıfları ufalayın. (Bir ekmek kesme tahtası üzerinde bıçakla kıymaya kalkarsanız etrafa çok sıçrayacaktır, bu yüzden poşette ezmenizi tavsiye ederim.)


Büyük bir tavada tereyağını eritin. Kadayıfları tavaya ekleyip orta ateşte hafif kahverengi oluncaya kadar karıştırarak kavurun. Üzerine toz şekeri ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Dibi tutmaması, yanmaması için kadayıfı ayrı bir kapta soğutun. Soğurken cevizleri ekleyip karıştırın.


Bu arada muhallebiyi yapalım. Orta boy bir tencerede orta ateşte tüm muhallebi malzemesini çırpma teli ile sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alın soğumaya bırakın.


1 bardak süt ile krem şantinizi hazırlayın. Krem şantiyi ılınan muhallebinin içine dökerek tekrar çırpın. Muhallebiniz hazır. Bırakın iyice soğusun!


Bir cam kaba (ben 31x20cm'lik oval borcam kullandım) kadayıfın yarısını dökün, üzerine muhallebinin tamamını yavaşça döküp düzeltin. Kalan kadayıfı da üzerine serip buzdolabına yerleştirin.



İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.



Afiyet olsun!






4 Haziran 2011 Cumartesi

SOSLU TAVUK BUDU- Knorr'la

Daha önceki işim dolayısıyla soslar konusunda oldukça uzmanlaşmış ve sosların kilo aldıran tüm kalleşliğine rağmen damağımı sossuz bırakamaz olmuştum. Bu bol sos'lu dönemden kendimi ancak hamileyken sıyırabildim, o çok sevdiğim sosların ancak bazılarının yerine ev yapımı olanları koyabildim. Hele de kızım olunca hazır soslarla arayı bayağı açtım. Bu son dönemde kaçırdığım sos maceralarını yakalayabilme adına geçen gün marketten 2 tane Knorr sosunu seçtim aldım.



Öncelikle yukarıdaki ambalaj beni çok etkiledi, sosu ayrı, fırın poşeti ayrı paketlenmişti, bu makineyi görmek isterdim doğrusu. Sonra yapması çok kolaydı, bekarlar veya yeni evliler için süper kolaylık.
Ama en güzeli fırından mutfağa ve oradan tüm eve yayılan o miiss gibi kekik kokusuydu. Pişmesini zor bekledim. Servis tabağına aldığımda tavuk butları şahane görünüyordu, keşke buna da fotoğrafım daha iyi şahit olsaydı....
Sınıfı benim kriterlerime göre geçen bu sos konusunda en ilginç dip not: asla sostan hoşlanmayan eşim bu butlar nasıl olmuş böyle, nefis dedi!!!
Eline sağlık Knorr, ikinci aldığım sosunu denemek için sabırsızlanıyorum.

KEMERALTI BÖREKÇİSİ




İşten ayrılalı beri kendimi bütün gün dışarıda gezerken yerken içerken buluyorum. Kızımı okula bıraktıktan sonra bir yerlerde kahvaltı yaparak güne başlamayı çoook seviyorum.



Geçen gün en sevdiğim börekle güne başladım. Balçova Kipa'da Kemeraltı Börekçisi'nde bir porsiyon kıymalı börek ve çayla.... Bu bol soğanlı yağlı kıymalı böreğin tadına doyamıyorum. Buna benzer bir tarifiniz varsa n'olur bana iletin.





ÇİĞ KÖFTEYLE BU KADAR YARATICILIK OLUR!!




Çiğ köfteye bayılırım. Geçen gün markette(Narlıdere Tansaş) dolaşırken çiğ köfte kullanılarak yapılmış bu kaplanın yaratıcılığından çok ekilendim, paylaşayım istedim.