31 Ocak 2011 Pazartesi

ÇOCUĞUM İÇİN DEĞİŞİK NE YAPABİLİRİM??? PATATESTEN CİVCİVLER!!



Patatesten civcivler:
Malzemeler:
Civcivin gövdesi olan patatesli harç için:
4 adet haşlanmış patates,
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
1 adet limonun suyu
Tuz

Süslemek için:
1-2 adet haşlanmış havuç
Biraz maydanoz
Göz için:Karanfil veya tane karabiber veya kuş üzümü

Yapılışı:
Patatesleri haşladıktan sonra sıcakken ezip püre yapın, içine hemen rendelenmiş kaşar peynirini, limon suyunu ve tuzu ekleyin. Bu harçtan civciv şekli yapın, haşlanmış havuçtan gagalarını ve ayaklarını yapın, karanfil ya da tane karabiber ile gözlerini yapın. Kalan havuç ve maydanozla da dilediğiniz gibi süsleyin.
Minikler kadar büyükler de bayılacak... afiyet olsun.


Not: Bu tarifi verdiğim ve fotoğrafını gösterdiğim arkadaşım da hemen bundan yapmış ve fotosunu göndermiş, işte aşağıdaki de onun eseri... bakın o gözlerini siyah zeytinden yapmış...

21 Ocak 2011 Cuma

ÇOCUĞUM İÇİN DEĞİŞİK NE YAPABİLİRİM? SOSİSLİ HALKA YUFKA!





70'lerde annem bize yapardı... 5 yaşımdaki kızımla beraber yaptığım bu şeye hem çocuklar hem büyükler bayılıyoooo...





SOSİSLİ HALKA YUFKA:


Gerekli malzemeler:


Yufka


Sosis


Kürdan


Kızartmak için sıvı yağ





Sosisleri enlemesine ince ince doğrayın. Yufkaları iki kat yapıp sosis çapındaki metal bir kapakla halkalar halinde kesin. Ben ceviz çekeceğinin iç aparatı ile kestim ki o 4 cm çapında idi. Kızım bir kürdana tam ortasından 4'er halka yufkayı sonra 1 adet dilim sosisi ve sonrasında da gene 4'er halka yufkayı taktı.



Hazırladığımız sosisli yufkaları kızgın bol yağda kızarttık. Önce kağıt havlu serdiğimiz tabağa sonra da güzel bir servis tabağına alıp sıcak sıcak ikram ettik, büyük küçük hepimiz afiyetle yedik.





Sizlere de afiyet olsun!

9 Ocak 2011 Pazar

ÇOCUKLAR İÇİN ÖRGÜ KALEM ÇANTASI- DERYA BAYKAL'DAN

Canım annem, Derya Baykal'ın programında bu çantayı görünce bayılmış ve 5 yaşındaki kızıma süpriz yapmaya karar vermiş...Derya Baykal'ın sitesinde yapım tarifi verilen TIĞ ile yapılmış çantanın ÖRGÜ versiyonu işte tam da böyle olmuş:


Resime ve boyamaya çok meraklı kızım en sevdiği renklerden oluşan bu özel çantayı elinden düşürmüyor tabii!!! Bence de özelliği ve güzelliği ile paylaşılmaya değerdi! Ellerine sağlık annecim!

1 Ocak 2011 Cumartesi

GEYİK MOTİFLİ SÜVETER, KAZAK

Merhabalar, daha önce bu sayfamda http://cincinsfikirli.blogcu.com/Elisi+cin-s-+fikirler annemin yaptığı geyikli süveteri ve şablonunu paylaşmıştım. Şimdi ise 5 yaşında olan kızım için ördüğü kazağı paylaşmak istedim....Herkese mutlu sağlıklı bol kazançlı bereketli bir yıl diliyorum...